Hlavní obsah

Nová DVD: Zbav se svých miláčků, Husiti, Madisonské mosty, Zpátky do ringu a Krásno

Právo, Věra Míšková

Film Zbav se svých miláčků se vrací do zásadního období života básníka Allena Ginsberga. Z dílny Pavla Koutského je česká animovaná komedie Husiti. Na Blue-Ray vychází v českém znění slavný film Clinta Eastwooda Madisonské mosty. Sylvester Stallone a Robert De Niro se utkají ve filmu Zpátky do ringu. Krásno se jmenuje česká černá komedie o návratu dvou čtyřicátníků do rodného města.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 18. týden

Článek

Zbav se svých miláčků

Nová DVD

Když je Allen Ginsberg přijat na Kolumbijskou univerzitu, ocitá se v prostředí, v němž se zatuchlé tradice střetávají s odvážnými moderními nápady a postoji, jež ztělesňuje Lucien Carr. Pro prostého a ostýchavého Allena se Lucien stává objektem fascinace a brzy proniká do společnosti jeho přátel, milovníků alkoholu i jazzu. Skutečný příběh přátelství, lásky a vraždy.

Zbav se svých miláčků, USA 2014, životopisné drama, 104 min., režie: Brian Percival, hrají: Daniel Radcliffe, Dane DeHaan, Michael C. Hall, Jack Huston, Ben Fhoster, Elizabeth Olsenová, Jennifer Jason Leighová a další.

Husiti

Nová DVD

Animovaná komedie Husiti hravě boří mýty o husitské éře, když na piedestal historie místo kazatele a vojevůdce staví dva neskutečné poplety, kteří se proti své vůli stali hrdiny. Mlhoš je nemajetný šlechtic a Záboj chudý odjakživa. A právě je si vybere nejvyšší český purkrabí Čeněk z Vartemberka, aby zavezli kacířského kazatele Jana Husa na kostnický koncil.

Husiti, ČR 2013, animovaná komedie, 85 min., režie: Pavel Koutský, hrají (hlasy): Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Viktor Preiss, Martha Issová, Bára Hrzánová, Václav Postránecký a další.

Madisonské mosty

Nová DVD

Světaznalý fotograf National Geographic Robert Kincaid a iowská žena v domácnosti Francesca Johnsonová nečekali, že se jejich životy obrátí vzhůru nohama. Oba dosáhli bodu, kdy už od života nic velkého nečekají, a přesto, pouhé čtyři dny po svém setkání, se budou bát o svou nově nalezenou lásku.

Madisonské mosty USA 1995, romantické drama, 135 min., režie: Clint Eastwood, hrají: Clint Eastwood, Meryl Streep, Annie Corley, Victor Slezak, Jim Haynie a další.

Zpátky do ringu

Nová DVD

Boxeři ve výslužbě se vracejí do ringu, aby se utkali v posledním, rozhodujícím zápase. Pořadatel boxerských klání Dante Slate Jr. totiž přijde s nabídkou, kterou nedokážou odmítnout: mají se ještě jednou postavit mezi provazy a vyřídit si to spolu jednou provždy.

Zpátky do ringu, USA 2013, sportovní komedie, 109 min., režie: Peter Segal, hrají: Sylvester Stallone, Robert De Niro, Kevin Hart, Jon Bernthal, Kim Basingerová, Alan Arkin a další.

Krásno

Nová DVD

Dva kamarádi se po letech vracejí do rodného Šumperka, aby se pokusili vyřešit smrt matky jednoho z nich. A roztočí spirálu nezadržitelných katastrof. Film vychází z reálných životních událostí, které do fiktivního příběhu převedl Ondřej Sokol. Ten se kromě scénáře a režie zhostil také jedné z hlavních rolí.

Krásno, ČR 2014, krimikomedie, režie: Ondřej Sokol, hrají:  Martin Finger, Ondřej Sokol, Jana Pehrová-Krausová, Zuzana Stavná, Ondřej Malý, Michal Pavlata a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám