Hlavní obsah

Hrad uslyší geniálního Jeffa Becka nebo bluesmana Keb´ Mo´

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Pražském hradě zahraje 4. června na terase Jízdárny jeden z nejlepších kytaristů světa, držitel osmi cen Grammy Jeff Beck. Hrad chystá navíc ještě koncert bluesmana Keb´ Mo´ 24. července.

Článek

Jeff Beck u nás vystupoval v roce 2011 a naživo prokázal, že nemá pověst geniálního muzikanta pro nic za nic. Muž, který nejen prodal milióny desek, ale hlavně ovlivnil mnoho mladších kytaristů, si klidně přeskakuje mezi blues, hard rockem či jazzem a ve všem se odráží hluboký prožitek i virtuozita.

Beck byl členem mnoha projektů a skupin - např. Yardbirds a The Jeff Beck Group, nahrával s Mickem Jaggerem, Steviem Wonderem, Janem Hammerem, ZZ Top či Brianem Mayem. Časopis Rolling Stone ho zařadil na 14. místo žebříčku nejlepších kytaristů historie.

Letos přijede s baskytaristkou Rhondou Smith, houslistkou Lizzie Ball, bubeníkem Jonathanem Josephem a kytaristou Nicolasem Meierem. Mimo to chystá turné s vousáči ZZ Top a připravuje album.

Foto: ArtsMarketing

Keb´ Mo´

Bluesman Keb´ Mo´ sice není tak slavný jako Jeff Beck, jeho koncert se ale může stát výjimečným zážitkem a v žánru je už dávno velkým jménem. Přiveze nové album BLUESAmericana, které vychází 22. dubna. Novinka se soustředí na akustické kytary, mandolínu a dechy a autor na ní chce rozdávat především optimismus, proto má i trochu dixielandovou nebo funky příchuť.

Keb´ Mo´ debutoval v devadesátých letech, za druhou desku Just Like You už získal Grammy a začal spolupracovat s největšími hvězdami jako Bonnie Raitt, Jackson Brown, Cassandra Wilson, Buddy Guy a Solomon Burke. Inspiroval Joea Cockera a jeho písničku dokonce nahrál i B. B. King.

Vstupenky na Jeffa Becka jsou v síti Ticketstream, na koncert Keb´ Mo´a budou v prodeji do cca 14 dnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám