Hlavní obsah

BBC i Netflix chtějí oživit Kancl

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec a scenárista Ricky Gervais uvedl, že má nabídky od BBC i od internetové placené televize Netflix, aby oživil postavu podivínského vedoucího kanceláře Davida Brenta ze seriálu Kancl (The Office).

Článek

Gervais prozradil, že obě instituce zatím vyjádřily zájem o pokračování, nic však není jisté. Naposledy postavu Davida Brenta použil v roce 2013 pro charitativní show.

„Miluju Davida Brenta, ale nemůžu to udělat jako projekt z ješitnosti jen proto, že to BBC a Netflix chtějí. Nevím, jestli to udělat v rámci turné, nebo celý nový seriál,” váhá Gervais.

Kancl vznikl ve Velké Británii v roce 2001. Originalita pořadu nadchla Američany a začali natáčet vlastní seriál odvozený od původního, který psali Ricky Gervais a Stephen Merchant. Gervais hrál stejnou roli šéfa jako Američan Steve Carrell, velmi se jí proslavil a jako herec se posunul k celovečerním snímkům. Teprve předloni rozhodli v USA o ukončení natáčení Kanclu, který sbíral ceny Emmy.

Foto: Česká televize

Herec Václav Kopta v hlavní roli české verze sitkomu Kancl.

Režisér Milan Šteindler začal letos točit pro ČT českou verzi britského seriálu, kde hrají Václav Kopta, Sára Venclovská, Michal Dalecký, Radim Novák, Pavla Vitázková a další. Také česká divadelní verze se už hrála v pražském Rokoku.

Foto: Divadlo Rokoko

Kancl ožil v pražském Rokoku.

Gervais se momentálně baví tím, že vyjel jako Brent na turné s fiktivní kapelou Foregone Conclusion a v Británii se spekuluje o tom, že by mohl vystoupit na nejslavnějším letním open-air festivalu v zemi Glastonbury. Sám herec to nevyloučil, ale ani nepotvrdil.

Reklama

Výběr článků

Načítám