Hlavní obsah

Nová alba: Kaiser Chiefs, Anna K, Vladimír Mišík a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tomto týdnu se na trh dostává nové album britských Kaiser Chiefs, jedno z nejočekávanějších na britských ostrovech vůbec. Anna K vydává vzpomínku na své akustické koncerty, Vladimír Mišík dal dohromady sérii balad a Supraphon vydává dosud nikdy nezveřejněný koncert Karla Kryla.

Článek

Kaiser Chiefs: Education, Education, Education & War

Foto: Universal Music

Nová alba

Britská skupina Kaiser Chief se hlásí novým albem. Navazuje na něm na materiál, který vytvořila na svých minulých počinech. Písničky mají zdravý melodický potenciál, přitom se zvukem kloní spíše k osmdesátým létům. Problém kolekce je, že si z jejího poslechu málo zapamatujete, neboť na ní nejsou příliš výrazné kompozice.

Anna K: Poprvé akusticky

Foto: Universal Music

Nová alba

Zpěvačka Anna K absolvovala loni na podzim své první akustické turné. Zaznamenala dvě svá vystoupení v pražském Divadle Hybernia na přelomu října a listopadu a ze záznamu nyní vydává komplet CD a DVD. Zní na něm její největší hity v úpravě pro komorní atmosféru divadelních sálů.

Vladimír Mišík: Královský večer, Balady 1972-2010

Foto: Supraphon

Nová alba

Kolekce baladických písniček zpěváka Vladimíra Mišíka vychází ve formátu DVD s výtvarným vkladem Karla Halouna. Na kolekci jsou slavné Mišíkovy skladby i písně, které v letech tak trochu zapadly. Příjemná je atmosféra desky. Její pomalé tempo je ale těžké přijmout v kuse.

Karel Kryl: Solidarita (Mnichov 1982)

Foto: Supraphon

Nová alba

Supraphon vydává 2CD s dosud nezveřejněnou nahrávkou koncertu Karla Kryla z Mnichova roku 1982. Písničkář jím tehdy podpořil polské hnutí Solidarita. Pod prostým názvem Solidarita tento nový archivní objev přináší 22 písní s vůbec poprvé vydanými Krylovými českými, polskými i německými verzemi.

Paloma Faith: Perfect Contradiction

Foto: Sony Music

Nová alba

Britská zpěvačka a skladatelka Paloma Faith je známá výrazným retro stylem jak v hudební tvorbě, tak v projevu. Jejímu debutu Do You Want The Truth or Something Beautiful? (2009) se v Británii dostalo platinových ocenění a skvělých kritických ohlasů. Novinka v sobě má rovněž retro zvuk, dotýká se stylově popu, r’n’b i diskotékové hudby. Nálada alba je pozoruhodná, písně už tolik ne.

The Fray: Helios

Foto: Sony Music

Nová alba

Americká rocková formace The Fray se pohybuje na scéně dvanáct let a má na kontě tři studiová alba (How To Save a Life, The Fray, Scars ). Tím čtvrtým je aktuální Helios, kolekce, na níž navazuje na minulost v rámci poprockových písniček, zde však s nepříliš dobrými tažnými i dílčími nápady.

RAC: Strangers

Foto: Interscope

Nová alba

Spolek Remix Artist Collective, tedy RAC, donedávna tvořili hudebníci, kteří se specializovali na tvoru klubových remixů. Jejich rukami prošly písně od U2, Katy Perry, Lany Del Rey, Foster The People nebo Kings Of Leon. Aktuálně tvoří RAC pouze americký producent André Allen Anjos, který se ale rozhodl jít trošku jiným směrem. Nahrál popové taneční album, které je charakteristické až příliš plachým zvukem a několika nepříliš zajímavými písněmi.

Lesní zvěř: Movable Feasts

Foto: Indies Scope Records

Nová alba

Movable Feasts - Pohyblivé svátky - je název nové nahrávky kapely Lesní zvěř. Electrojazzové seskupení v čele se zpěvákem Milošem Rejskem pod dohledem producenta Dušana Neuwertha natočilo soustředěnou a energickou desku. Radostné tóny, divoké běsnění eklektických bicích a melancholická umíněnost orámovaná charakteristickým zpěvem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám