Hlavní obsah

Sobotní udílení cen Žebřík doprovodí naživo Klus, Žbirka, UDG či Vladimir 518

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotního udílení cen Žebřík 2013 se zúčastní elita české hudební scény. Slavnostní večer budou moderovat Tomáš Hanák a Bára Poláková, hudební doprovod zajistí exkluzivní vystoupení Mekyho Žbirky, Tomáše Kluse, Vladimira 518 & Idiot live bandu s Matějem Ruppertem a Romanem Holým i koncerty skupin UDG a A Banquet.

Foto: Anketa Žebřík

O ceny Žebřík bojuje elita české hudební scény.

Článek

Akce se tentokrát koná v areálu Fakulty umění a designu Západočeské univerzity. V rámci Ankety Žebřík bude předáno celkem 27 cen v devíti kategoriích. Vítězům projevovali podporu jejich příznivci v internetovém hlasování na serveru Anketazebrik.cz.

Kandidáty na zisk bronzových sošek výtvarníka Václava Česáka jsou tentokrát Kryštof, Hentai Corporation, Mandrage, Chinaski, UDG, Imodium, Kofe-In, Monkey Business, Vladimir 518, Tomáš Klus, Richard Krajčo, Vojta Dyk, Matěj Ruppert, Dan Bárta, Lenka Dusilová, Celeste Buckingham, Lenka Nová, Aneta Langerová, Anna K a další.

Prestižní cenu pro Osobnost Žebříku převezme oceněný umělec z rukou šéfa magazínu iREPORT Jardy Hudce. V minulosti ji obdrželi Chinaski, Tata Bojs, David Koller, Dan Bárta, Glenn Hughes, Ashley Slater či Michal Pavlíček.

Honorován bude i autor Ceny o nejkreativnější počin ZČU.

Koncertní nálož

Koncertním lákadlem Žebříku, slavícího už 21 let existence, je první letošní koncert Tomáše Kluse, který vedle známých hitů premiérově zahraje i písně z očekávaného nového alba. Speciální „best of" chystá legendární Miro Žbirka, nezůstane ale jen u svých notoricky známých šlágrů.

Z právě probíhajícího turné si do Plzně odskočí UDG, aby svým koncertem celý večer završili. Zajímavou podívanou slibuje i hiphopová show Vladimira 518 s DJem Mikem Trafikem, Idiot Live Bandem a hosty Romanem Holým a Matějem Ruppertem. „Mejdan na Žebříku je vždycky velkolepý," těší se zpěvák Monkey Business.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám