Hlavní obsah

Na ceny producentů nominovány Jasmíniny slzy, Kapitán Phillips i Gravitace

Novinky, Stanislav Dvořák

Deset nominací na své ceny zveřejnilo sdružení amerických producentů. Jedná se až na výjimky hlavně o velkorozpočtové hollywoodské filmy.

Foto: Falcon

Kapitán Phillips v podání Toma Hankse prožil několik dnů v zajetí pirátů.

Článek

Nominace mohou být chápány jako předzvěst Oscarů, ale sdružení producentů často upřednostňuje jen komerčně úspěšné trháky, což neplatí pro ostatní členy akademie, upozornil server The Hollywood Reporter.

Nominované drama Špinavý trik (American Hustle) vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adamsová) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. Kapitán Phillips (Captain Phillips) je kritikou vysoko ceněný thriller s Tomem Hanksem v hlavní roli. Kapitán velké obchodní lodě v něm beze zbraní čelí útoku somálských pirátů a bojuje o přežití.

Foto: Bioscop

Cate Blanchettová ve filmu Jasmíniny slzy

Klub poslední naděje (Dallas Buyers Club) vypráví o Ronu Woodroofovi, který v osmdesátých letech dostal AIDS, ale nevzdal se a snažil se najít tehdy prakticky neexistující léčbu.

Vlk z Wall Street (The Wolf of Wall Street) je drama s Leonardem DiCapriem ze světa nelítostných finančníků, Gravitace (Gravity) zase dobrodružný snímek o přežití ve vesmíru. Následují filmy Dvanáct let v řetězech (Twelve Years a Slave) o otroctví, Jasmíniny slzy (Blue Jasmine) Woodyho Allena, Her, Nebraska či Zachraňte pana Bankse (Saving Mr. Banks).

Reklama

Výběr článků

Načítám