Hlavní obsah

Filmové premiéry: Husiti, Lásky čas, DK, Cesta za Vánoční hvězdou a Thor: Temný svět

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový český animovaný film Husiti napsal a natočil Pavel Koutský. Britský scenárista a režisér Richarda Curtise (Notting Hill, Láska nebeská) natočil romantickou komedii Lásky čas, jejíž hrdina cestuje v čase. DK je dokument o životě a smrti architekta Davida Kopeckého. Pohádku Cesta za Vánoční hvězdou natočil norský režisér Nils Gaup na hradě Pernštejn v Čechách. V další marvelovské adaptaci Thor: Temný svět události navazují na filmy Avengers a Thor.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 45. týden

Článek

Husiti

Trailer k filmu HusitiVideo: CinemArt

Dvojice fiktivních hrdinů – Záboj a Mlhoš prochází obdobím husitských nepokojů a ovlivňují nejdůležitější události doby. Ovšem v protikladu k tomu, jak byla tato historie interpretována.

Záboj s Mlhošem se dokáží náhodně a většinou i proti své vůli připlést k těm nejdůležitějším historickým událostem. Ovšem nejsou jen svědkové doby a událostí či jejími glosátory. Stávají se účastníky dění, které aktivně ovlivňují.

Husiti, ČR 2013, animovaný, 85 min., scénář, výtvarník, režie: Pavel Koutský.

Lásky čas

Trailer k filmu Lásky časVideo: CinemArt

Hrdina filmu Tim Lake se v 21 letech dozvídá, že, stejně jako všichni muži v jejich rodině, dokáže cestovat v čase. Nemůže sice zvrátit běh dějin, ale může ovlivnit to, co se stalo a děje v jeho vlastním životě. Rozhodne se tedy této schopnosti využít, aby si vylepšil dosavadní život. Jak jinak než tím, že si najde přítelkyni.

Lásky čas, Velká Británie 2013, romantická komedie, 123 min., režie: Richard Curtis, hrají: Domhnall Gleeson, Rachel McAdamsová, Bill Nighy, Tom Hollander a další.

DK

Trailer k filmu DKVideo: Aerofilms

Nevkusné obrazy a kryty od plynového topení vyhazoval lidem z oken. „Dezinfikuju prostor,“ říkal a nepřestal s odstrojováním a demolováním, dokud nedosáhl svého: zdi a předměty přestaly existovat, zůstalo jen zachycené světlo. Film klade otázky, zda je možné svobodně vynalézat a přitom přežít ve světě finančníků a maloměstských představ o životě. A dále: lze si zachovat přesnost a čistotu a nelikvidovat přitom sebe i okolí? Dá se žít s vizionářem? Čím se platí za život bez kompromisu?

DK, ČR 2013, dokument, 73 min., režie: Bára Kopecká.

Cesta za Vánoční hvězdou

Trailer k filmu Cesta za Vánoční hvězdou Video: Film Europe

Do malé vesničky přijíždí dvanáctiletá Sonja v zajetí lupičů. Netuší, že vesnice i království je již devět let zakleté. Tehdy se princezna Gulltopp vydala do lesa hledat Vánoční hvězdu a nevrátila se. Královna žalem zemřela a král Vánoční hvězdu proklel. Na království sestoupila tma a smutek. Sonje se podaří lupičům utéci a dostane se do zámku. Když jí král pomůže, Sonja se z vděčnosti rozhodne Vánoční hvězdu najít a kletbu zlomit.

Cesta za vánoční hvězdou, Norsko 2012, pohádka, 80 min., režie: Nils Gaup,            hrají: Jakob oftebro, Agnes Kittelsenová, Andres Baasmo Christiansen a další.

Thor: Temný svět

Trailer k filmu ThorVideo: Falcon

Asgardský bůh hromu Thor usiluje o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Fosterovou, avšak události ho přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo.

Thor: Temný svět, USA 2013, dobrodružný, 111 min., režie: Alan Taylor, hrají: Chris Hemsworth, Natalie Portmanová, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Anthony Hopkins a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám