Hlavní obsah

RECENZE: Vynalézavý pop od „šestnáctky“

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemalou pozornost začala budit novozélandská zpěvačka Lorde, které je podle tvrzení vydavatele šestnáct let. Album Pure Heroine zapadá do nezávislé scény, ale setkává se s komerčním úspěchem.

Foto: Universal Music

Zpěvačka Lorde

Článek

Lorde tvoří elektronický pop spíše zamyšleného, nikoliv tanečního charakteru. Pěvecký projev je na její věk skutečně pozoruhodný, v tom nadšené propagační výkřiky nelžou. Skladby pocházejí z její vlastní dílny a nepadají pod průměr.

Album však budí pozornost především zvukem. Citlivě propojit elektroniku s melodií a zpěvem, to je kumšt. Lorde se to povedlo, i když lze polemizovat o tom, jaký podíl ve skutečnosti dívenka má na celku alba – zkušenost napovídá, že za šestnáctiletými „zázraky“ většinou stojí někdo jiný. Temné vyznění desky by však teenagerským depkám docela odpovídalo. Každopádně Lorde slibně začala a další vývoj ukáže, zda měla na začátku jen štěstí, nebo se stane skutečnou hudební osobností.

Celkové hodnocení: 75 %

Reklama

Výběr článků

Načítám