Hlavní obsah

ČT varuje, že sedmý díl Sanitky 2 je drastický

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČT zařadí před seriál Sanitka 2 upozornění, že příběh z lékařského prostředí obsahuje naturalistické obrazové záběry související se záchranou lidského života, sdělila tisková mluvčí Alžběta Plívová.

Foto: Česká Televize

U seriálu Sanitka 2 se prý diváci nudit nebudou. O napínavé scény je postaráno.

Článek

„Záchranářský zásah v sedmém díle Sanitky je natočen na motivy skutečné události,“ upozornila Plívová.

„Složitá a nevyslovená situace, která vznikla mezi Janderovou bývalou a současnou ženou, stále existuje, stále vytváří potenciální napětí, kterému doktor Jandera ne zcela úspěšně uhýbá. Extrémním případem, v němž záchranná služba zasahuje, je zcela jistě paraglidista, uvízlý ve velké výšce na rádiovém vysílači, z něhož se pokusil slétnout. Pozemní záchrana nemá naději, nějakou šanci má jen ta letecká,“ popsala.

Foto: Česká Televize

U seriálu se diváci rozhodně nudit nebudou. O napínavé scény je postaráno.

Pilot Gordon Mádr za letu podlehne žárlivosti a to má už tentokrát na záchrance své následky. Horší následky má Alžbětino neštěstí, ústící do rodinné tragédie, postihující ji, Járu i celou rodinu Janderů. Doktor Mádr spatří něco, co nikdy neměl, a záchranář Neliba s doktorem Janderou projdou zkušeností, jaká se na záchrance stala snad poprvé.

Jak to řeší v Hollywoodu

Vášnivé spory o násilí a krev na obrazovce se v Americe táhnou už odnepaměti. Evropané většinou nechápou přísný systém nepřístupnosti v amerických kinech, kdy se na plátně nesmí objevit ani nahý zadek. Brutální násilí přitom ve filmech pro mládež běžně projde. Zařazení filmů mezi mládeži nepřístupné se američtí filmaři na rozdíl od českých skutečně děsí, protože to znamená finanční katastrofu – většinu lístků kupují mladí lidé. Jsou proto často ochotni film i předělat, aby prošel.

Foto: Česká televize/Zuzana Páchová

Petr Kostka alias doktor Mádr je v pokračování Sanitky majitelem letecké záchranky.

Začátkem roku 2013 řekl ředitel Americké filmové asociace (MPAA) Chris Dodd, který inicioval diskusi o omezení násilí ve filmech, listu The Hollywood Reporter, že vládní vynucování omezení krvavých scén nepřipadá v úvahu.

“Chceme prozkoumat, co vše můžeme udělat, abychom rodičům poskytli informace, na základě kterých si vyberou, co chtějí a nechtějí, aby jejich děti viděly. To je legitimní prostor, ve kterém se pohybujeme. Bude to dobrovolné. Nechceme se zaplést do nějaké regulace obsahu, jsme vehementně proti tomu,” řekl Dodd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám