Hlavní obsah

Nová alba: Franz Ferdinand, Bára Basiková, Nine Inch Nails a další

Právo, Jaroslav Špulák

První zářijový týden přináší na hudební trh více života, než jaký nabídly prázdninové týdny. Vychází nové album skotských Franz Ferdinand, novinka naší Báry Basikové či neméně nové dílko americké rockové party Nine Inch Nails.

Článek

Franz Ferdinand: Right Thoughts, Right Words, Right Action

Foto: Domino Records

Nová alba

V pořadí čtvrté album skotské skupiny Franz Ferdinand. Ta se na něm vrací ke svým kultovním začátkům a přiznává oblibu v hudbě šedesátých a osmdesátých let, též v muzice lehce taneční a funky. Album je poměrně krátké, několik zajímavých písniček na něm lze slyšet.

Bára Basiková: Belleville

Foto: Supraphon

Nová alba

Po dvanácti letech vydává Bára Basiková nové sólové album. Pojmenovala ho po pařížské městské čtvrti - Belleville. Václav Noid Bárta je jako skladatel podepsaný pod většinou z dvanácti nových písní, texty napsal Jan Dvořák. Celá deska je věnována vzpomínce na zpěváka Petra Muka, písnička P.M. je pak poctou pro něj.

Avenged Sevenfold: Hail To the King

Foto: Warner Music

Nová alba

Hail To The King je v pořadí šesté album americké skupiny Avenged Sevenfold. I na něm se formace pohybuje v oblasti hranic hard rocku, hard coru a heavy metalu. V sestavě se objevuje nový bubeník Arin Ilejay, za produkci desky odpovídal Mike Elizondo. Patrný je návrat ke kořenům heavy metalu, které obepíná vůně blues rocku.

Nine Inch Nails: Hesitation Marks

Foto: Universal Music

Nová alba

Po pěti letech se na scénu vrací americká skupina, která vdechla industriálnímu rocku devadesátých a nultých let neopakovatelnou syrovost a tvrdost. Na novém albu se ale dostává k písničkovějším formám svých kompozic. Jsou na něm patrné různé vlivy, je čitelné a přehledné.

John Legend: Love In The Future

Foto: Sony Music

Nová alba

Jeden z nejpopulárnějších zpěváků stylu r’n’b se vrací s albem Love In The Future. Produkovali ho Kanye West a Dave Tozer, čili sestava, která dohlížela na Legendova nejslavnější alba Lifted a Once Again. Mezi hosty jsou na poklidně znějící desce i Seal nebo Rick Ross.

The 1975: The 1975

Foto: Universal Music

Nová alba

Matthew Healy, Ross MacDonald, Adam Hann a Gerorge Daniel spolu začali hrát před deseti lety v Manchesteru. Pod názvem The 1975 poprvé vystoupili na začátku minulého roku a po pár týdnech podepsali nahrávací smlouvu s labelem Dirty Bas. U něj vydali již čtyři EP a nyní i debutové album. nese se v duchu nejlepších tradic ostrovního indie rocku.

Argema: Pocity

Foto: Parlophone

Nová alba

Moravská rocková formace Argema vstupuje vydáním nového alba s názvem Pocity do nového období své existence. Po dvou letech přichází s novým albem, které obsahuje jedenáct poprockových novinek a bonus s názvem Hit mix.

XIII. století: Horizont událostí

Foto: Parlophone

Nová alba

Kolekce Horizont události nabízí autorský profil hudebníka, skladatele, textaře a zpěváka Petra Štěpána na ploše tří cédéček. První disk přináší výběr jeho skladeb, které vznikly pod značkou skupiny XIII. století. Druhý disk obsahuje průřez jeho divadelní a scénickou hudbou, na třetím disku představuje Štěpán svůj experimentální, studiový projekt Hindenburg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám