Hlavní obsah

Nové knihy: Hubač, Březina, Holasová, Wilsonová i Smith

Právo, František Cinger

Letní novinky kombinují osvědčená témata, thrillery, příběhy pro děti a nechybějí samozřejmě ani komiksy. Ivan Hubač připomíná slavný televizní seriál svého otce a režiséra Jiřího Adamce, Jiří Březina nabízí detektivku. Američan Blake Crouch zase thriller plný překvapení. Jeho rodák Rachel Gibson příběh zamilované ženy, Zuzana Holasová boj dětí za záchranu koňů, Britka Jacqueline Wilsonová trampoty dětí s rodiči. A trojice John Cassaday, Warren Ellis a Jeff Smith samozřejmě komiksy.

Článek

Ivan Hubač:

Sanitka 1

Nové knihy

Legendární seriál Jiřího Hubače v literární podobě. Před zářijovým pokračováním si připomeňte osudy Vojtěcha Jandery, jenž po konfliktu v nemocnici odchází pracovat k rychlé záchranné službě a zjišťuje, že je ve své nové pozici možná ještě prospěšnější než dříve.

XYZ, 288 stran, 299 Kč

Jiří Březina:

Na kopci

Nové knihy

Co se stalo devítileté Marii na kopci Svatý Tomáš na Šumavě? Opravdu viděla anděla nebo byl její zážitek mnohem pozemštější? Jeden z nejzdařilejších detektivních debutů posledních let vznikl původně jako sázka, že nejen Jo Nesbø dokáže napsat dobrou detektivku.

Motto, 384 stran, 299 Kč

Blake Crouch:

Městečko Pines

Nové knihy

Wayward Pines je poklidné malé americké město, jakých najdete v Idahu desítky. Ale jen na první pohled. Agent tajné služby Ethan Burke do něj přijíždí hledat dva pohřešované federální agenty. Netuší však, že ho čeká řada nepříjemných překvapení.

Jota, přeložil Jan Sládek, 384 stran, 348 Kč

Rachel Gibson:

Zachraň mě

Nové knihy

Většina obyvatel texaského Lovettu má na Sadie jasný názor: je poněkud bláznivá. Uznejte sami – nikdy nevyhrála jedinou soutěž krásy, v osmnácti bez ohlédnutí opustila Texas, rodný ranč i starého otce, nosí nemožně rovné vlasy, a hlavně, je jí třiatřicet a ještě není vdaná!

Motto, přeložila Marie Macháčková, 256 stran, 269 Kč

Zuzana Holasová:

Kůň jménem Zázrak

Nové knihy

Na scénu přichází jezdecká škola Oharek. Rozlehlý statek, ve kterém sídlí, skrývá nejedno tajemství. A právě sem přijíždí na prázdniny Ema s mladším bratrem Mikym, chtějí nejen složit jezdecké zkoušky, ale i rozluštit záhady a přízračné pověsti a zachránit koně.

 Albatros, 168 stran, 159 Kč

Jacqueline Wilsonová:

Čtyři děti a skřítek

Nové knihy

Sourozenci Rosalinda s Robbiem jsou otrávení, že mají strávit léto v tátově domě s jeho krásnou novou ženou a její protivnou dcerou Smash. Táta si přeje, aby spolu všichni dobře vycházeli. Mohlo by se stát, že se týdny hádek promění v nejfantastičtější prázdniny.

BB art, přeložila Daniela Feltová, 288 stran, 229 Kč

John Cassaday, Warren Ellis:

Planetary 2: Čtvrtý muž

Nové knihy

Jsou tři, brázdí celý svět, hledají vše podivné a zázračné a odhalují věci, které by jiní raději nechali v skrytu. Jsou to archeologové záhad, odkrývají tajné dějiny planety a mapují neviditelné hranice fantazie.

BB art, přeložil Richard Podaný, 144 stran, 399 Kč

Jeff Smith:

Kůstek 5: Přízračné kruhy

Nové knihy

Dlouhá léta dřímající sopka právě explodovala. Její kouř zakryl slunce a naplnil vzduch prachem a popelem. Pán kobylek se dostává ze svého vězení a apokalypsa se blíží. Kůstek spolu s Trnkou prochází skrz smrtící Přízračné kruhy, aby se dostali do bezpečí.

Crew, přeložil Michael Bronec, 160 stran, 269 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám