Hlavní obsah

Nové knihy: Fitzgeraldová, Blytonová, Dvořáková, Pancolová i Jo Nesbø

Právo, FrantišekCinger

Přehlídku letních novinek souvisejících s prázdninami zahajujeme příběhy britských autorek Penelopy Fitzgeraldové a Enidy Blytonové. Vychází rovněž dotisk úspěšné knihy Petry Dvořákové. Pokračují různé série pro mládež: francouzské prozaičky Katherine Pancolové, Nora Joa Nesbøa, Američanky Sary Shepardové i jejích kolegů píšících pod jménem Adam Blade. Pozornost si zaslouží Brit Jim Smith. A nádavkem komiks od Gartha Ennise a Daricka Robertsona.

Článek

Penelope Fitzgeraldová:

Na vodě

Nové knihy

Román líčí život hausbótové kolonie na Temži, propletené osudy lidiček, kteří tak úplně nepatří ani na souš, ani na moře – upjatého Richarda, Nenny a jejích dvou dětí i Willise, který se v pětašedesáti letech snaží prodat svou bárku dřív, než se potopí.

Plus, přeložil Viktor Janiš, 168 stran, 229 Kč

Enid Blytonová:

Tajemná hora

Nové knihy

Hurá, letní prázdniny! Kdo by se netěšil na táboření ve velšských horách? Zpočátku jde všechno podle plánu, i počasí dětem přeje, ale pak se situace zvrtne. Průvodce zmizí, výletníci se ztratí v horách, a jako by toho nebylo dost, v noci je ohrožují vlci i tajemná hora nad nimi.

Albatros, přeložila Hana Březáková, 224 stran, 189 Kč

Petra Dvořáková:

Já jsem hlad

Nové knihy

Vrstevnaté vyprávění, jehož rámec tvoří zachycení zápasu s mentální anorexií, hledání životních cest a návratu k ženské duši. Dotýká se složitých rodinných vazeb a traumat, milostného tápání i hledání útočiště v náhradním vztahu, který má až skandální přídech.

Host, 144 stran, 249 Kč

Katherine Pancolová:

Veverky z Central parku bývají v pondělí smutné

Nové knihy

I poslední díl rozsáhlé trilogie s hlavní hrdinkou Joséphine a jejími dcerami Hortense a Zoé, matkou Henriettou, nejlepší přítelkyní Shirley i dalšími je příběhem lži, ale také lásky, přátelství, zrady, peněz i příběhem o snech. Tento román je plný smíchu i slz.

Jota, přeložil Jiří Žák, 732 stran, 398 Kč

Jo Nesbø:

Doktor Proktor a konec světa. Možná

Nové knihy

Předposlední díl ze série knih o šíleném nebo aspoň skoro šíleném profesoru Proktorovi a jeho stejně smýšlejících spoluhrdinech. Už jste slyšeli, že konec světa je na spadnutí? A že budeme patrně čelit ohromné invazi z vesmíru?

Jota, přeložil Jiří Vyorálek, e-kniha, 219 Kč

Sara Shepardová:

Roztomilé malé lhářky 6: Vražedné

Nové knihy

Pennsylvánský Rosewood se jeví jako dokonalé místo, jenže první dojem může lhát… stejně jako čtveřice místních krasavic. Vražedně návyková románová řada plná tajemství a lží pokračuje šestou knihou. Osudy hrdinek můžete sledovat i na TV v sérii Prolhané krásky.

BB art, přeložila Anna Školníková, 256 stran, 229 Kč

Adam Blade:

Epos, okřídlený oheň (6), Beast Quest

Nové knihy

Předposlední příběh ságy a předposlední příšera, s níž musí Tom bojovat. Zlý čaroděj Malvel očaroval Ohnivého ptáka Epose, ze všech netvorů nejobávanějšího, kterého vesničané nazývají Okřídlený oheň. Kde se s ním náš mladý hrdina střetne?

Albatros, přeložila Olga Turečková, 128 stran, 149 Kč

Jim Smith:

Já fakt nejsem trapnej – Barry Trappney

Nové knihy

Znáte to, když se vzbudíte a jste fakt naštvaní na kamaráda, že se k vám hnusně zachoval? Tak to se stalo Barrymu s jeho nejlepším parťákem Bumbou. A tak má Barry (nebo Smolíček, jak mu říká maminka) starosti, je sám a naprosto bez nálady. Třetí díl populárního příběhu.

Albatros, přeložila Veronika Volhejnová, 240 stran, 199 Kč

Garth Ennis, Darick Robertson:

Banda 2: Nakládačka

Nové knihy

Billy Řezník, Hughík, Mateřský mlíko, Francouz a Ženská jsou Banda. Tým velmi nebezpečných individuí, operující pod CIA, z nichž každý je odhodlán bojovat proti nejnebezpečnější síle na Zemi – totiž supersíle.

BB art, přeložil Darek Šmíd, 192 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám