Hlavní obsah

Nová DVD: Svobodná umění, 30 minut po půlnoci a Gambit

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohled na život na rozcestí nazvaný Svobodná umění napsal a natočil autor seriálu Jak jsem poznal vaši matku Josh Radnor. Drama agentky CIA Mayi, která se dva roky po událostech 11. září přesouvá z bezpečí kanceláře do epicentra honu na Usámu, se jmenuje 30 minut po půlnoci. O tom, co dělá Angličan uprostřed Texasu, je komedie Gambit.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Svobodná umění

Když je pětatřicetiletý zaměstnanec newyorské vysoké školy Jesse pozván na svou domovskou univerzitu na americkém středozápadu, aby se tu zúčastnil slavnostní večeře při příležitosti penzionování jeho nejoblíbenější profesorky, univerzitní život si hned znovu zamiluje. Když ale potká devatenáctiletou studentku Zibby, rázem stojí před závažnou otázkou: má navázat s touto spřízněnou duší vztah, nebo jí zlomit srdce a vrátit se zpátky do světa reality?

Svobodná umění, USA 2009, komedie, 93 min., režie: Josh Radnor, hrají: Josh Radnor, Elizabeth Reaserová, Richard Jenkins, Elizabeth Olsenová, Michael Weston, Zac Efron a další.

30 minut po půlnoci

Agentka CIA přijíždí do Pákistánu a brzy pochopí pravidla hry, do kterých patří i mučení lidí, kteří by mohli poskytnout vodítko k dopadení nejhledanějšího teroristy. Krok za krokem rozplétá složitou síť vztahů v teroristických buňkách, až narazí na jméno, které by ji mohlo přivést až k samotné ikoně teroristů.

Jenže CIA se dostává pod intenzívní palbu politiků a veřejného mínění kvůli vyšetřovacím metodám svých lidí a Usáma, je-li vůbec naživu, už vlastně nikoho nezajímá. Snad kromě Mayi, která chce dovést svůj osobní boj až do konce.

30 minut po půlnoci, USA 2012, historický/akční, 151 min., režie: Kathryn Bigelowová, hrají: Jessica Chastainová, Reda Kateb, Mark Strong, Joel Edgerton, Chris Pratt, Scott Adkins, James Gandolfini a další.

Gambit

Harry Deane dělá správce umělecké sbírky, svou práci miluje, a přesto trpí. Jeho zaměstnavatelem je totiž jeden z nejbohatších Angličanů, je stejně excentrický jako šílený a zcela nesnesitelný. Harry se proto rozhodne využít šéfovy vášně pro obrazové sbírky a rozehraje partii směřující k tomu, aby si jeho šéf koupil falešný, dávno ztracený obraz Moneta.

Pro svůj umělecký zločin ale potřebuje královnu texaského rodea. Plán je mistrovský, k úspěchu postačí, aby Harry přestal být notorický smolař.

Gambit, USA 2012, komedie, 85 min., režie: Michael Hoffman, hrají: Colin Firth, Cameron Diazová, Alan Rickman, Stanley Tucci, Tom Courtenay, Cloris Leachman, Anna Skellernová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám