Hlavní obsah

Na letišti v Milovicích začíná festival Votvírák

Na letišti Boží Dar v Milovicích na Nymbursku začíná 6. ročník multižánrového hudebního festivalu Votvírák. Na třech velkých pódiích se na něm do nedělního rána vystřídá několik desítek českých a slovenských interpretů. Festival mimo jiné poprvé přivítá kapelu Vypsaná fixa a po několika letech se sem vrátí slovenští No Name. Svůj speciální program k 25 letům od svého prvního koncertu představí skupina Tata Bojs.

Foto: Supraphon

Skupina Tata Bojs

Článek

"Letiště má výborný odvodňovací systém, takže nám ani potopy při vydatných deštích nehrozí, hrozbou letištní plochy je spíše vítr. Nicméně vypadá to, že se počasí umoudřilo a budeme mít krásný víkend," uvedla Martina Jablanovská, produkční festivalu.

Program zahájí ve 13:30 skupina BOA. Na dvou hlavních scénách se v pátek dále představí UDG, Arakain, Katapult, Wohnout nebo Iné Kafe, na hiphopové scéně se představí H16, WWW, Moje reč, Rytmus nebo Ektor a DJ Wich. Tři pódia ještě doplní hypnotická Cool Cube, dominanta taneční zóny.

Pro adrenalinové nadšence jsou na Votvíráku tradičně připraveny rozmanité pouťové atrakce. Návštěvníci festivalu budou moci sledovat zápasy paintballové ligy, v nabídce neschází pinkponkové stoly nebo bazén.

Festival Votvírák v roce 2012 podle pořadatelů přilákal přes 20 000 návštěvníků, druhý den se odhady pohybovaly mezi 20 000 až 30 000 diváky. Na dvoudenní akci vystoupily například skupiny Mig 21 nebo Mňága a Žďorp. Vůbec poprvé na Votvíráku zazpíval Václav Neckář se skupinou Bacily. Více informací se nachází na www.votvirak.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám