Hlavní obsah

Dvanáctka knižního čtvrtku

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesserova Čtvrtá oběť je jednou z dvanácti novinek, na kterých se dohodla knižní distribuce Kosmas s dalšími nakladateli, aby vyšly jako „letní“ čtení.

Foto: nakladatelství Kniha Zlín

Jo Nesbo: Švábi

Článek

Jo Nesbo nabízí další detektivní příběh Švábi, připojuje se Fred Vargas se svým komisařem Adamsbergem v knize Záhada mrtvých nohou. Britská komička Dawn Frenchová v próze Drahá Silvie vypráví příběh ženy, která spadla z balkónu, upadla do kómatu a je na přístrojích udržujících životní funkce. Přesto je čemu se smát.

Félix J. Palma v románu Mapa času jde po stopách Andrewa Harringtona, který zase vymění snahu spáchat sebevraždu za možnost cestovat v čase a změnit nejen svůj osud. V knize Sedm dní bez od Moniky Peetzové se čtenář dozví o pěti přítelkyních, které se sjedou na místo bez telefonu a internetu, bez mužů a rodinných povinností. Ale bohužel i na sedm dní bez jídla.

Nový český román Magdalény Platzové Anarchista vypráví o idealistech z konce 19. století i o těch dnešních, kempujících v ulicích Manhattanu. Jaroslav Rudiš v novele Národní třída hledí na svět očima čtyřicátníka jménem Vandam, který se holedbá tím, že dal první ránu na demonstraci 17. listopadu 1989.

Distributoři myslí i na dětského čtenáře. Maryrose Woodová v Nepolepšitelných dětech ze sídla Ashton vypráví o těch, o nichž někteří rodiče občas řeknou, že „zvlčily“. Malý miliardář Davida Walliamse si zase všímá dobrodružných osudů dvanáctiletého kluka z Británie. David Dvořák nabízí Kašpárka v rohlíku, což je společný hudebně-kabaretní projekt party známých hudebníků, který přináší písňové texty a notové zápisy ze všech jejich dosud vydaných alb.

A jako třešnička na dortu je blahopřání ke 100. ročníku Tour de France, které Tomáš Macek pochopitelně nazval Příběh staré dámy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám