Hlavní obsah

Na Uprisingu bude Ky-mani Marley, Macka B i Busy Signal

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Uprising, který je momentálně největší reggae akcí ve střední Evropě, hlásí další zahraniční hvězdu v podobě Ky-mani Marleyho. Ten je pražskému publiku už dobře známý. Festival se koná 23. a 24. srpna v Bratislavě (Zlaté piesky).

Foto: Lucerna Music Bar

Ky-Mani Marley

Článek

Ky-Mani Marley je jedním z mnoha potomků Boba Marleyho. Narodil se na Jamajce v roce 1976. Původně uvažoval o sportovní kariéře, ale hudba si ho našla. V roce 1996 vydal u Shang Records debut Like Father Like Son a následovala alba The Journey (2000), Many More Roads (2001), Milestone (2004), Radio (2007) a New Heights (2012).

Jeho cílem není dělat čisté reggae, v jeho písních proto najdete vlivy R, hip-hopu, spirituálu atd. Ke známějším Ky-Maniho písním patří Warriors, Dear Dad nebo One Time. Kromě toho má i vedlejší filmovou kariéru – zahrál si v jamajských nezávislých filmech, jako byly např. Shottas nebo romantická komedie One Love. Ky-Mani má velké množství sourozenců, kteří jsou si podobní a také zpívají (Stephen, Ziggy, Julian či Damian).

Foto: Uprising

Reggae zpěvák Protoje

Na Uprisingu se můžete těšit také na další zahraniční hvězdy – přijedou Busy Signal, Protoje, Buraka Som Sistema, Dub Incorporation, Macka B & Mad Professor, Mellow Mood, Benny Page, Radikal Guru, Channel One Soundsystem, Trojan Sound a další.

Lístky stojí na dva dny 30 eur. Více informací na www.uprising.sk.

Reklama

Výběr článků

Načítám