Hlavní obsah

Další nášup kvalitního funky, rocku a reggae ve Vroutku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Rock for Churchill ve Vroutku nabídne 30. a 31. srpna opět bohatý mix z výborných zahraničních hvězd funky, reggae, ska, elektroniky i rocku a kvalitních českých kapel. Můžeme se těšit na The Herbaliser, Che Sudaka, Anthonyho B, Movits! či Donots a Pražský výběr.

Foto: Rock for Churchill

Anthony B.

Článek

Londýnští funketýři Herbaliser se od mašinek a samplování posunuli k plnohodnotnému živému nářezu ve stylu ikon zlatých "šedesátek" a filmových soundtracků z té doby i elektroniky devadesátých let. Postupně přibírali trumpety, saxofony, flétny a zpěvačky, až dosáhli mohutného zvuku psychedelicko-funky-hiphopového charakteru.

Che Sudaka je mladá španělská kapela, která leckomu připomíná Manu Chao. Hrají taneční směsku ze ska, reggae, funky a rapu. Živé bohaté rytmy doplňují dechy, klávesy a kytarové vyhrávky. V diskografii mají zatím desky Trippie Town (2006), Alerta Bihotza (2006), Mirando el mundo al revés (2007) či Tudo é possible (2009).

Foto: Rock for Churchill

Che Sudaka

Jamajský zpěvák Anthony B. patří dnes k nejznámějším hvězdám ve svém žánru. Pochází z venkovské oblasti ostrova a ve svých textech se často věnuje osudu chudých a utlačovaných. V devadesátých letech se prosadil v Kingstonu a od té doby přichystal svým posluchačům třináct alb. V dětství ho ovlivnil především zpěv v kostele a k jeho vzorům patřily i legendární osobnosti soulu a reggae Otis Redding a Peter Tosh.

Poprvé se na festivalu objeví česká rocková legenda Pražský výběr, která loni úspěšně absolvovala comebackové turné po mnoha letech odmlky. Dále přijedou The Qemists, Movits!, Donots, Tata Bojs, Prago Union, Skyline, Xavier Baumaxa, Android Asteroid, United Flavour, Sto zvířat, Polemic a další.

Vstupenky v předprodeji stojí 550 Kč do 30. 6. a 650 Kč do 30. 8. (+poplatky sítí Ticketportal a Sazkaticket). Lístky bez poplatku si můžete pořídit na dobírku na festivalovém webu rfch.cz nebo v pokladně pražského Lucerna Music Baru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám