Hlavní obsah

V Praze vystoupí gangsta rapper Redman i Major Lazer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Redman je jednou z klíčových postav tvrdého amerického rapu konce devadesátých let, který spolu s Method Manem ukázal, že gangsta rap není passé. V Čechách se už několikrát objevil, pondělní vystoupení v pražském Lucerna Music Baru ale bude jeho první klubové u nás.

Foto: Profimedia.cz

Redman

Článek

Redman byl jako rapper vždy nekompromisní, i když mu nechyběl svérázný smysl pro humor, ovšem spíše pro ten suchý, při němž mrazí. Nikdy nebyl žádný vtipálek, ale ani testosteronem nadopovaný silák s přifouklými svaly. Byl opravdový a uvěřitelný.

Ukázalo to už jeho společné vystoupení s pravidelným parťákem Method Manem z Wu Tang Clanu v roce 2008 na pražském Výstavišti. Své kvality oba potvrdili předloni na Hip Hop Kempu a těsnější kontakt s publikem v klubu přidá jeho rapu na síle.

O den později vystoupí na stejném místě projekt Major Laser, ve kterém se DJ Diplo aktuálně spojil s Jillionairem a Walshy Fire. Výsledek na albu Free The Universe je ale stejně pestrý jako v případě starších nahrávek, opět jde o neuvěřitelnou směs stylů, která by na první pohled nikdy nemohla fungovat.

Základem je kombinace dubu a techna okořeněná syrovou elektronikou a trochou hymnických popěvků.

Reklama

Výběr článků

Načítám