Hlavní obsah

Nové knihy: Fulghum, Jenni, Kábrtová, Florescu a Sloboda

Právo, František Cinger

Blížící se veletrh Svět knihy Praha nabízí bohatou přehlídku nových titulů, kterou zahajujeme světovou premiérou Roberta Fulghuma v češtině a pokračujeme klasikou Francouze Henriho Charrièreho i zpovědí jeho rodáka Alexise Jenniho. Následují příběhy Lidmily Kábrtové a románový epos rumunského autora Catalina Doriana Florescua. Zajímavé historické děje vypráví Jiří Hrbek. Detektivní příběhy přináší americká „sběratelka kostí“ Kathy Reichsová.

Článek

Robert Fulghum:

Vzpomínky na jedno dobrodružství

Nové knihy

Ve světové premiéře vychází česky nová próza Roberta Fulghuma inspirovaná jeho touhou naučit se tančit tango a v Buenos Aires si pak užívat. Jeho hrdina don Roberto Juan Carlos Fuljumero y Suipacha při tom zažije mnohá dobrodružství.

Argo, přeložil Jiří Hrubý, 180 stran, 268 Kč

Henri Charrière:

Motýlek

Nové knihy

Nové vydání legendárního románu o životě v trestanecké kolonii vychází také k pražskému knižnímu veletrhu Svět knihy a sice ve dvou variantách obálek od význačných českých výtvarníků – Michaela Rittsteina a Karla Jerie – a záleží jen na čtenáři, jakou si zvolí.

BB art, přeložil Sergej Machonin, 584 stran, 349 Kč

Alexis Jenni:

Francouzské umění válečné

Nové knihy

Příběh vojáka Victoriena Salagnona, který si prošel konflikty od 2. světové války, přes válku v Indočíně až po Alžírsko. Vyprávění osciluje mezi vzpomínkami na život v armádě a esejí, kde autor nešetří kritikou Francie jako země s velikášskými sklony a absurdními cíly.

Argo, přeložil Alan Beguivin, 610 stran, 398 Kč

Lidmila Kábrtová:

Koho vypijou lišky

Nové knihy

Malá El žije v Československu sedmdesátých let. Násilí mezi rodiči je běžnou součástí jejího dětství, neudivuje ji, ale poznamenává. Vyprávění na pomezí prózy a poezie složené ze střípků padesáti slov je lakonické, anekdotické, s pointou jednotlivých minipříběhů.

Host, 200 stran, 206 Kč

Catalin Dorian Florescu:

Jacob se odhodlá milovat

Nové knihy

Románový epos líčí barvité a dramatické osudy rodiny lotrinských kolonistů v rumunském Banátu v širokém záběru od třicetileté války po první polovinu 20. století. Autor vykresluje člověka jak rozpolcenou bytost, již žene vpřed touha a strach.

Labyrint, přeložila Jitka Nešporová, 328 stran, 325 Kč

Jiří Hrbek:

Barokní Valdštejnové v Čechách

Nové knihy

Kdo by neznal jméno Valdštejnů. Dynamicky se rozvíjející rod ovlivňoval svou mocí svět kolem sebe: Svou pečeť vtiskli do barokní krajiny, hájili zájem nejen svého velkostatku, ale českých zemí a habsburské monarchie.

Nakladatelství Lidové noviny, 862 stran, 689 Kč

Kathy Reichsová:

Ďáblovy kosti, 206 kostí, Pavoučí kosti

Nové knihy

Tři příběhy oblíbené americké autorky, v nichž znovu přivádí na scénu soudní antropoložku Temperance Brennanovou. „Sběratelka kostí“ nejdříve pátrá, kdy zemřely dvě děti, jejichž smrt je spojena s podivnými rituály. Poté proplétá příběh mrtvé dědičky s dalším případem.

BB art, přeložila Kristýna Kučerová, 712 stran, 399 Kč

Michelle Hodkinová:

Prozření Mary Dyerové

Nové knihy

Když se Mara Dyerová probudí v nemocnici a vůbec netuší, jak se tam dostala, má pocit, že život už nemůže být podivnější. Může. Věří, že za nehodou, při které zemřeli její přátelé, musí být něco víc. A po tom, čím si prošla, nevěří, že by se mohla ještě zamilovat. Plete se.

Brio, přeložil Petr Štádler, 368 stran, 299 Kč

Clotilde Bruneauová, Diane Fayolleová, Jerôme Jouvray:

Malý princ a Planeta slova

Nové knihy

Na motivy Antoina de Saint-Exupéryho pokračují Malý princ a Liška dál ve svém putování po vesmíru daleko od planetky B612. Dostanou se na planetu, kterou terorizují zvláštní létající uši řízené mladým Saharou. Zdá se, že budou muset zasáhnout.

Mladá fronta, přeložila Lucie Šavlíková, 56 stran, 199 Kč

Petra Braunová, Zdeňka Krejčová:

Rošťák Oliver a Marica čarodějka

Nové knihy

Rošťáka Olivera možná znáte z první stejnojmenné knížky. Teď je o rok starší, moudřejší, a stále zamilovaný do černovlasé spolužačky Marici, která je čarodějka. Končí druhá třída a přichází smutné loučení. Marica, která pochází z Chorvatska, se v létě vrací do rodné země.

Albatros, 84 stran, 179 Kč

Rudolf Sloboda:

Jak jsem se stal mudrcem

Nové knihy

Malé příběhy malého chlapce, který vidí svět svérázným způsobem a také dětsky mudrlantsky reaguje na každodenní dobrodružství – proč je třeba, aby měly šachy pravidla, proč si nesmí hrát s cizím psem i proč jsou mořští živočichové stejně důležití jako egyptští králové?

Paseka, přeložil Pavel Šrut, 152 stran, 270 Kč

Frank Cho:

Liberty Meadows 1

Nové knihy

První kniha Liberty Meadows přináší humoristické příběhy z trochu zvláštní zvířecí kliniky, ve které najdete hypochondrickou žábu, obsedantního mývala, záludného sumce jménem Khan, psychopatickou krávu i bary vymetající prase.

Crew, přeložil Filip Škába, 144 stran, 249 Kč

Tony S. Daniel:

Batman Detective Comics 1: Tváře smrti

Nové knihy

Batman se střetne se svým nejděsivějším protivníkem. Z Arkhamovy léčebny zmizí Joker a ze stop, které po sobě zanechal, nedokáže ani Batman vyčíst, co se stalo. V celém Gotham City se dějí hrozné věci a zdá se, že za vším je nový zloduch, který si nechá říkat Dollmaker.

BB art, přeložil Petr Zenkl, 176 stran, 399 Kč

Sid Jacobson, Ernie Colón:

Anne Franková

Nové knihy

Díky zázračně nalezenému deníku malé židovské dívky Anne Frankové, která zemřela v koncentračním táboře, mohou mladí čtenáři pochopit do hloubky hrůzy nacismu. Její příběh je možný vnímat i v komiksové podobě, nic neztratí na působivosti a naléhavosti.

Paseka, přeložila Miroslava Ludvíková, 156 stran, 270 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám