Hlavní obsah

Natáčí se film o Zuzaně Michnové z kultovní kapely Marsyas

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisérka Jitka Němcová si pro celovečerní dokument vybrala mimořádnou osobnost české hudební scény. Zuzana Michnová je spojena hlavně s kapelou Marsyas, jejíž kvalitu už dávno prověřil nejpřesnější kritik - čas. Dodnes je vydávána a používána ve filmech.

Zuzana Michnová - Jsem slavná, tak akorátVideo: BioArt Production

 
Článek

Marsyas vznikli už na počátku sedmdesátých let, když Michnová začala zpívat s Petrem Kalandrou a Oskarem Petrem. První album Marsyas vyšlo roku 1978. Dokonale vyladěný zpěv a prvky blues a country v hitech jako Hrnek, Barvám a Zmrzlinář jim zajistily velkou úctu kritiky a slušnou základnu fanoušků.

Další vlnu popularity přinesl film Pupendo, kde Zmrzlináře objevila nová generace posluchačů. Po roce 2010 se Michnová s Oskarem Petrem vrátili ke koncertování.

V loňském roce vyprodala La Fabriku a letos pokračuje ve šňůře koncertů v rámci nekonečného turné s názvem Marsyas Tribute 2011-12. Fanoušci se mohou tedy rozhodně těšit nejen na DVD se záznamem koncertu folkrockové české legendy z La Fabriky, ale i na dokument Jsem slavná, tak akorát.

Michnová vysvětlila název takto: „Já bych nechtěla být nikdy slavnější a vím, že takové ty hodně slavné hvězdy říkají, že prostě každý chce být slavný. Jenomže já nechci, aby mě někdo před barákem fotil, když vycházím z branky, aby mě někdo obtěžoval v metru, že chce podpis. Nechci to. Jsem ráda, že mám vyprodané koncerty, a to mi úplně stačí.“

Reklama

Výběr článků

Načítám