Hlavní obsah

Living Colour připomenou v Praze svůj debut Vivid

– Praha

Fenomenální skupina Living Colour zahraje v pondělí v pražském Lucerna Music Baru v rámci turné k 25 letům od vydání jejich klíčové desky Vivid, na které Vernon Reid, Will Calhoun, Muzz Skillings a Corey Glover ukázali svou invenci i skvělé hráčské schopnosti. Living Colour také ukázali, že hard rock nemusí být nutně hájemstvím bílým muzikantů a styl obohatili o prvky jazzu a funky.

Článek

U zrodu Living Colour stál v roce 1984 vynikající kytarista Vernon Reid, který hrál v Defunkt, kde spojil punk jazz, no wave a funk. S bubeníkem Williamem Calhounem chtěl hrát přímočařejší hudbu bližší rocku. Pro kapelu bylo proto důležité, když se k ní v roce 1986 přidal zpěvák Corey Glover.

Kapela si získala obdiv posluchačů i kritiků hned svým prvním albem Vivid, které mělo rockový drive, ale současně nabízelo sexualitu funku a vynikající instrumentální výkony včetně sól, v nichž se snoubil odkaz Hendrixe s jazzrockem. O dva roky později vyšlo úspěšné album Time´s Up a v roce 1993 Stain, kde už hrál baskytarista Doug Wimbish, který nahradil Muzze Skillingse. Při pokusu natočit čtvrtou desku se skupina rozešla a obnovila svou činnost až v roce 2000.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám