Hlavní obsah

V Kolíně otevřeli galerii podle návrhu Davida Vávry

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou galerii otevřelo město Kolín v tamním divadle. Výstavní prostor vznikl rekonstrukcí bývalé herecké zkušebny podle návrhu architekta a herce Davida Vávry, který se vernisáže také zúčastnil.

Foto: MěÚ Kolín

Otevření nové galerie v Kolíně se zúčastnil i autor architektonického návrhu David Vávra (na podlaze v popředí).

Článek

Vybudování kolínské galerie si vyžádalo 3,5 miliónu korun, na nákladech se podílely divadlo i město. Vávra, známý především jako jeden z protagonistů divadla Sklep, má jako architekt dosti široký záběr a v rámci středních Čech není rekonstrukce kolínského divadelního objektu jeho jedinou aktivitou.

V poslední době projektoval například dosud neuskutečněnou rekonstrukci kladenského divadla a je podepsán i pod studií plánované přestavby kutnohorského pivovaru. Na tento projekt ale zatím nejsou peníze.

První výstavou v nové městské galerii Kolína je expozice části tvorby impresionistického krajináře a kolínského rodáka Václava Radimského.

Výstava je veřejnosti přístupná od 27. února do 23. června 2013. Otevírací doba galerie je od středy do neděle vždy od 10 do 13 a od 14 do 17 hodin. Pondělí a úterý je rezervované pro objednané skupiny a školy. Základní vstupné je 30 korun, děti a mládež platí 5 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám