Hlavní obsah

Levné knihy končí s vydáváním publikací

Právo, František Cinger

Nakladatelství Levné knihy, které před nedávnem získalo renomovanou značku Československý spisovatel, končí s vydáváním knih. Oznámila to Eva Kaiserová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Pan majitel obou nakladatelství se rozhodl, že další knihy už nebude vydávat. Pouze doběhnou některé započaté tituly do konce roku,“ sdělila Kaiserová Právu.

Prosperující firma nabízející s úspěchem knižní produkci mnoha nakladatelských domů za minimální ceny, řady DVD, CD i hraček končí s publikacemi jako byly spisy Karla Čapka, jeho Dášenka, Nero Liona Feuchtwangera, Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha Migeula de Cervantese či řada dalších autorů, včetně mnoha dobrodružných příběhů, historických románů nebo populárních kuchařek.

„Do konce roku vyjdou domluvené tituly jako Bulgakovovo Psí srdce a jiné povídky v překladu Milana Dvořáka nebo Nezvalovy překlady Květů zla Charlese Baudelaira,“ řekla ještě Právu Eva Kaiserová. „Prodej knih už tolik nevydělával, jak si pan majitel představoval, takže přecházím časem do nakladatelství Fortuna Libri, kde bych ráda pokračovala.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám