Hlavní obsah

Nová alba: Ben Howard, Solitéři, Phillip Phillips

Právo, Jaroslav Špulák

Ben Howard nás zavede svým debutovým albem k představě o tom, jak zpívá vítěz letošní Brit Awards. Solitéři nabídnou zajímavý projekt se skvělými coververzemi a Phillip Phillips zase ukáže, jak zpívá vítěz vyhledávací soutěže za oceánem.

Článek

Ben Howard: Every Kingdom

Foto: Universal Music

Nová alba

Britský zpěvák Ben Howard se vyznamenal na letošním udílení Brit Awards, když se stal nejlepším zpěvákem na ostrovech. Album Every Kingdom je jeho debut a podle britských médií je nad očekávání skvělé.

Solitéři: Solitéři

Foto: EMI Music

Nová alba

Exkluzívní hudební album s coververzemi světových hitů (Rolling Stones, Pink Floyd, Leonarda Cohena atd.) zaujme svou výjimečností mezi ostatními produkty, které nabízí náš hudební trh. Bylo od samého počátku koncipováno jako určitá oslava svébytnosti a pozitivního ducha. Vznikalo ve studiu Elektrovox v Jevanech a je výsledkem téměř dvouleté práce s péčí o detail a s výhradně živými nástroji.

Zpívají Marta Kubišová, Věra Špinarová, Jan Kačer, Boleslav Polívka, Pavel Landovský, Wabi Daněk, Jaroslav Hutka, Lucia Gažiová, David Kraus a Pavla Forest.

Phillip Phillips: The World From The Side Of The Moon

Foto: Universal Music

Nová alba

V květnu minulého roku skončil již jedenáctý ročník pěvecké soutěže American Idol. Diváci svým hlasováním rozhodli o vítězi, kterým se stal jednadvacetiletý Phillip Phillips. Ten zaujal nejen svým bezprostředním projevem, ale především svým obrovským hudebním nadáním.

Rodák z Georgie okamžitě po vítězství v soutěži vydal i svůj debutový singl Home, který (jakožto jeden z finalistů) během rozhodujícího klání i zazpíval. Zmiňovaný song zaznamenal ihned po vydání rekordní prodeje - během prvního týdne si skladbu legálně stáhlo více než 278 000 fanoušků. Nyní je na světě album.

Těžkej Pokondr: 14 nejhorších kousků

Foto: EMI Music

Nová alba

Těžkej Pokondr sestavil výběr svých „nejhorších kousků“, jak sám říká „jedno z nejbizarnějších děl historie populární hudby.“ A dodává: „Jsme prokazatelně jediná kapela na světě, která měla odvahu a chcete-li gebír vydat kromě výběru svých největších hitů i výběr toho nejhoršího, nejstrašnějšího, dokonce možná i odpudivého…

Nebylo pro nás jednoduché dát k tomuto kroku svolení, ale chceme, abyste nás měli doma komplet. Bylo by podlé a amorální, tvářit se, že tyto nahrávky nejsou naše. Jak řekl jeden námi oblíbený klasik - Když jednou za čas nevytvoříš něco hrozného, možná i zoufalého, neposuneš se dál.“

Věra Martinová: 17 podob lásky

Foto: EMI Music

Nová alba

Výjimečný výběr písní o nejrůznějších tvářích lásky v nezaměnitelném zpěvaččině podání. Do jedné kolekce se tak dostaly hity jako Zvláštní způsoby, Svou káru tlačíme každý sám, Jestli je láska jenom jednou, Má pýchu králů, Bez tebe, To se někdy stává a další.

Stromboli: Shutdown

Foto: Supraphon

Nová alba

Projekt Stromboli v roce 1989: suverénně moderní muzika s anglickými texty. Není podstatné, zda v těch devíti skladbách slyšíte ohlasy art rocku, bavíte se rozjetou funky basou, keltskými názvuky, mnohavrstevnou a mnohabarevnou kytarou nebo Bárou v řadě nálad. Podstatné je, že vše velice drží pohromadě. Jde o reedici starého alba slavné české kapely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám