Hlavní obsah

Američtí Living Colour přivezou funky rock

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká skupina Living Colour oslaví v Praze už 25 let od vydání svého prvního alba Vivid. Téměř kultovní sestava Doug Wimbish, Vernon Reid, Will Calhoun a Corey Glover přijede 18. března do pražského Lucerna Music Baru.

Článek

Living Colour k nám zavítají v rámci koncertního turné Vivid 25th anniversary tour, které připomíná zásadní desku osmé dekády.

Living Colour založil Vernon Reid v roce 1984 s baskytaristou Muzzem Skillingsem a bubeníkem Williamem Calhounem, později přišel Corey Glover. Jejich mimořádné schopnosti objevil frontman Rolling Stones Mick Jagger, který jim pomohl ke smlouvě s Epic Records.

V roce 1988 vychází slavná deska Vivid, která se skvěle umístila v hitparádách a časopis Rolling Stone zvolil Living Colour kapelou roku.

Pro jejich tvorbu byla typická funky basa, uvolněnost, ale také téměř metalové kytarové riffy. Stylově eklektická kapela se sice nakrátko rozpadla, ale poté se vrátila, dodnes má energii a koncertuje po celém světě.

Vstupenky jsou k dostání v předprodeji v sítích Ticketpro, Ticketstream a Eventim.

Reklama

Výběr článků

Načítám