Hlavní obsah

Česko-slovenský film Můj pes Killer vyhrál v Rotterdamu

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rotterdam

Nový česko-slovenský film režisérky Miry Fornay Můj pes Killer získal hlavní cenu Tiger Hivos Award v soutěži 42. ročníku MFF v Rotterdamu 2013, jehož ceny byly vyhlášeny v pátek 1. února.

Foto: Jan Schwarcz

Adam Mihál a režisérka Mira Fornay.

Článek

Děj dramatického příběhu ze současnosti je zasazen do kraje na moravsko-slovenském pomezí, jeho hlavním hrdinou je osmnáctiletý Marek, který žije s otcem-alkoholikem. Jediné citové pouto má mladík ke svému psovi. Markův život obrátí naruby odhalené tajemství jeho matky, která ho před lety opustila a zmizela.

„Je to příběh o hanbě a hrdosti, která v případě Marka vede k tragédii antického rozměru. Je to příběh o naší víře, proč v něco věříme a jak zpětně tato naše víra ovlivňuje naše životy,“ říká autorka Mira Fornay o filmu, kde všechny hlavní role ztvárňují neherci.

Festival v Rotterdamu je známý náročným výběrem titulů se zaměřením především na nezávislou produkci a prezentaci autorských debutů či druhých filmů mladých tvůrců, na filmy, které jsou výjimečné formou či tématem a používají inovativní výrazové prostředky.

Čeští diváci film uvidí v druhé půlce března v předpremiéře v soutěžní sekci MFF Febiofest, v kinech bude mít premiéru 11. dubna. 2013.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám