Hlavní obsah

Filmové premiéry - Argo, Holy motors, Sedm psychopatů, Legendární parta, Láska v hrobě

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thriller Argo vychází ze skutečného příběhu tajné operace na záchranu šesti Američanů, která se odehrála za íránské revoluce. Po třináctileté pauze se filmem Holy motors vrací Leos Carax. V kriminální komedii Sedm psychopatů hraje hlavní roli Colin Farrell. Hrdiny dokumentární love story Láska v hrobě jsou třiatřicetiletá bývalá prostitutka Jana a padesátiletý nezaměstnaný zedník Jan. Dva lidé bez přístřeší, kteří našli domov na opuštěném evangelickém hřbitově v pražských Strašnicích.

Upoutávka na film Argo (v kinech od 29.11.2012)Video: Warner Bros. Pictures

 
Článek

Argo

Foto: Warnerbros

Filmové premiéry

Dne 4. listopadu 1979 vrcholí íránská revoluce. Radikálové pronikají na americké velvyslanectví v Teheránu, kde zajímají celkem 52 amerických rukojmí. Uprostřed nastalého chaosu se nicméně šesti Američanům podaří uprchnout a ukrýt se v domě kanadského velvyslance. CIA si je dobře vědoma toho, že je jen otázkou času, než budou uprchlíci nalezeni a velmi pravděpodobně i zabiti. Specialista CIA Tony Mendez přichází s riskantním plánem na jejich bezpečný odsun ze země.

Argo, USA 2012, thriller, 120 min., režie: Ben Affleck, hrají: Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin, John Goodman a další.

Holy motors

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

Denis Lavant hraje tajuplného pana Oscara, beroucího na sebe v průběhu jednoho dne nejrůznější identity ve zneklidňující show snímané neviditelnými kamerami. Kromě jiného se můžeme těšit na zpěv Kylie Minogue a půvab Evy Mendesové.

Holy Motors - trailer k filmuVideo: Aerofilms

Holy motors, Francie, Německo 2012, 115 minut, režie: Leos Carax, hrají: Denis Lavant, Edith Scobová, Eva Mendesová, Kylie Minogue, Michel Piccoli a další.

Sedm psychopatů

Foto: Bioscop

Filmové premiéry

Scenárista Marty se zoufale snaží dokončit scénář, ale chybí mu inspirace. Rozhodne se ji hledat u svých dvou poněkud bláznivých kamarádů: značně výstředního a většinou nezaměstnaného herce Billyho a silně nábožensky založeného Hanse, který má za sebou poměrně působivou kriminální minulost. Ti dva se příležitostně živí krádežemi psů, které po vypsání odměny vrací jejich zazobaným páníčkům...

Sedm psychopatů, Velká Británie 2012, 109 min., režie: Martin McDonagh, hrají: Colin Farrell, Christopher Walken, Woody Harrelson, Olga Kurylenková a další.

Legendární parta

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Jejich neformálním šéfem je Santa, který nosí dětem dárky, k ruce má skřítky a bandu sněžných mužů. Pak je tu Víla Zuběnka s armádou minivíl a určitě nemůže chybět Velikonoční zajíc. Malér nastává, když se Bubák rozhodne škrtnout Velikonoce, Vánoce i kšeftování s mléčným chrupem. Parťáci si záhy uvědomí, že na takového nepřítele sami nestačí a povolají do svých řad Jacka Frosta.

Upoutávka na film Legendární parta (v kinech od 29.11.2012) Video: Bontonfilm

Legendární parta, USA 2012, dobrodružný, 97 min. režie: Peter Ramsey, v českém znění: Matouš Ruml, Zdeněk Maryška, Michal Dlouhý, Aleš Procházka a další.

Láska v hrobě

Foto: AČFK

Filmové premiéry

Film vznikal jako časosběrný dokument v letech 2007–2011, na za­čátku natáčení mluví oba bezdomovci o tom, že si obstarají doklady a zlepší svůj život. Skutečně se nakrátko vracejí do míst svých původních bydlišť - Jana proto, aby se pokusila vyřídit si doklady, Honza se chce potkat se svou matkou. Pak přichází zima, kterou je bezdomovecký pár schopen přežít jen v nepřetržitém alkoholovém opojení, a po zimě policie: Honza s Janou jsou vystě­hováni ze hřbitova. Láska končí, životem na ulici se protlouká každý sám.

Upoutávka na film Láska v hrobě (v kinech od 29.11.2012) Video: AČFK

Láska v hrobě, ČR 2012, dokument, 79 min., režie: David Vondráček

Kuře na švestkách

Foto: Artcam

Filmové premiéry

Pro íránského houslistu Nassera Aliho Khana je hudba a nástroj vším, přesněji řečeno naplněním dávné nešťastné lásky. Když jeho housle dojdou nenapravitelné úhony, uléhá Nasser na lože s pevným rozhodnutím, že to bude jeho lože smrtelné. Ještě než ale člověk zemře, měl by se ohlédnout, možná i zúčtovat, ale především pochopit, proč a k čemu na světě byl, zbyla-li po něm stopa.

Upoutávka na film Kuře na švestkáchVideo: Artcam

Kuře na švestkách, Francie/Německo/Belgie 2011, 93 min., režie: Marjane Satrapi a Vincent Paronnaud, hrají: Mathieu Amalric, Golshifteh, Maria de Medeirosová, Chiara Mastroianniová, Isabella Rosselliniová a další.

Ministr

Upoutávka na film Ministr (v kinech od 29.11.2012) Video: Film Europe

Ministr dopravy, Bertrand Saint-Jean, je uprostřed noci probuzen svým osobním sekretářem. Do rokle se zřítil autobus. Ministr jede na místo nehody, nemá jinou možnost. Tak začíná odysea státního úředníka, napříč stále složitějšímu a nepřátelsky naladěnému světu. Rychlost, boje o moc, chaos, ekonomická krize…

Ministr, Francie/Belgie 2011, režie: Pierre Schöller, hrají: Olivier Gourmet, Michel Blanc, Zabou Breitman, Laurent Stocker, Didier Bezace, Arly Jover a další.

Proti větru

Upoutávka na film Proti větru (v kinech od 29.11.2012) Video: D-cinema

Život Paula se změní po tom, co jeho žena nenadále zmizí. Po roce hledání je zoufalý a bez východiska. Jeho poslední šancí je začít vše znovu od nuly. Stěhuje se se svými dvěma dětmi do Saint-Malo, města, kde vyrůstal. Ale zjišťuje, že vše je jinak, než si představoval.

Proti větru, Francie 2011, 91 min., režie: Jalil Lespert, hrají: Benoît Magimel, Isabelle Carré, Antoine Duléry, Ramzy Bedia, Bouli Lanners, Audrey Tautou, Mélanie Leray, Azzedine Bouabba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám