Hlavní obsah

Festival Stimul otevírají Shearwater, zahraje i DJ Shadow

Ptaha

Festival Radio Wave Stimul zahajuje v úterý v pražském Lucerna music baru koncert americké skupiny Shearwater a písničkářky Jesky Hoop. O den později se v Arše představí americký DJ Shadow a zpěvák krautrockových Can Damo Suzuki, který zazpívá s tuzemskými B4.

Článek

Křehcí Shearwater spojují průzračné plochy kláves se zvonivou kytarou, nad nimiž zní teskný hlas Jonathana Meiburga. Vznikli v roce 1999 v Texasu oddělením od známé indierockové skupiny Okkervil River. Letos jim vyšlo album Animal Joy.

Zpěvačka Jesca Hoop nabízí křehké folkové písně. Zaujalo už její debutové album z roku 2007 Kismet. Letos jí vyšla třetí deska Hunting My Dress.

DJ Shadow, který se představí ve středu v Arše,  je významnou postavou instrumentálního experimentálního hip hopu, což ukázal v polovině devadesátých let na albu Entroducing.

V rámci večera vystoupí i japonský psychedelický soubor kytaristy Makoty Kawabatiho Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso UFO. Ze země vycházející slunce pochází i zpěvák Damo Suzuki, kterého doprovodí cenění čeští elektronici B4.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám