Hlavní obsah

Filmové premiéry - Mazel, Looper a Arktida 3D

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Originálně pojatá romance Mazel autenticky i s humorem zachycuje různé podoby lásky. Film byl oceněn na filmovém festivalu v Sundance cenou za režii. Cestovat v čase můžete ve filmu Looper, plném nájemných zabijáků. Na nekonečné arktické pláně, do jedné z nejkrásnějších, ale zároveň nejkrutějších krajin, zamířil velkoformátový dokument kina IMAX Arktida 3D.

Upoutávka na film Mazel (v kinech od 11.10.2012)Video: CinemArt

 
Článek

Mazel

Foto: Cinemart

Filmové premiéry

Téměř čtyřicetiletý Denis je starý mládenec a živí se jako profesionální kulturista. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou. Odjede tedy do Thajska, aby našel pravou lásku. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno.

Mazel, Dánsko 2012, tragikomedie, 93 min., režie: Mads Matthiesen, hrají: Kim Kold, Elsebeth Steentoft, Lamaiporn Sangmanee Hougaard, David Winters a další.

Looper

Foto: Bontonfilm

Joseph Gordon-Levitt

Loopeři jsou zabijáci, která najímá jistá zločinecká organizace, aby zastřelili nepohodlné osoby, a zbavili se jejich těl. Jedním z nich je i Joe, jehož bezstarostný život končí ve chvíli, kdy dostane novou zakázku. Zjistí totiž, že klientem je on sám, jen o pár let starší. Organizace totiž posílá „klienty“ z budoucnosti: popravované oběti jsou transportovány v čase přímo před hlaveň loopera. A Joe má jen vteřinku na rozhodnutí, zda zastřelí sám sebe...

Upoutávka na film Looper (v kinech od 11.10.2012)Video: Bontonfilm

Looper, USA 2012, akční sci-fi, 118 min., režie: Rian Johnson, hrají: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Bluntová, Piper Perabová, Jeff Daniels, Paul Dano, Garret Dillahunt, Han Soto a další

Arktida 3D

Foto: IMAX

Filmové premiéry

Hrdinkou filmu je lední medvědice a její dvě sedmiměsíční medvíďata. Každý den bojují o přežití v zemi věčného sněhu a ledu, jenž se působením civilizace a změn klimatu stále více zmenšuje a mění.

Upoutávka na film Arktida 3D (v kinech od 11.10.2012)Video: IMAX Praha

Do oblastí severního pólu vkročily kamery IMAX poprvé. Jejich unikátní technologie umožní nahlédnout ledním medvědům doslova do soukromí a pozorovat jejich dobrodružnou cestu z neobvyklé blízkosti. Protože se na sever vypravili v období arktického léta, kdy slunce takřka nezapadá, mohli natáčet až čtyřiadvacet hodin denně. Průvodcem filmu v originálu je Meryl Streepová, v českém znění Zlata Adamovská.

Arktida 3D, USA 2012, dokument, 40 min., režie: Greg MacGillivray, hrají: lední medvědice, lední medvíďata, mroži, tuleni, ledové pláně, kry, mrazivé vodopády a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám