Hlavní obsah

Rage Against The Machine po letech nahrávají desku, naznačil baskytarista

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká skupina Rage Against The Machine by se mohla po dekádě nečinnosti a občasných mini-comebacků skutečně vrátit a natočit plnohodnotnou studiovou desku. Naznačil to baskytarista Tim Commerford serveru TMZ.

Foto: RATM.com/David Atlas

Baskytarista RATM Tim Commerford

Článek

Reportéři si Commerforda odchytli na parkovišti u restaurace v Malibu a on se na otázku, jestli RATM natáčejí novou desku, tajemně usmál a řekl: "Možná, možná".

Skupina vydala v devadesátých letech přelomová alba jako Rage Against The Machine, Evil Empire a Battle of Los Angeles, která kritika vynášela do nebes pro originalitu zvuků a úžasné rytmické cítění kytaristy Toma Morella a baskytaristy Tima Commerforda. Také vzteklý rap frontmana Zacka de la Rochy si získal milióny fanoušků, i když mnohé z nich zarážely jeho komunistické agitky.

Rage Against The Machine se v roce 2000 rozpadli a část členů založila s Chrisem Cornellem (Soundgarden) skupinu Audioslave, která opět vystřelila k vrcholům popularity a trochu RATM i připomínala. Měla však zemitější rockový ráz.

Nakonec se dali RATM zase dohromady a v roce 2010 a 2011 párkrát vystupovali. Stále se ale nedařilo přijít s novou deskou a velkým světovým turné. Teď se k tomu snad schyluje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám