Hlavní obsah

Filmové premiéry - Cesta do lesa, Hasta la vista!, 96 hodin: Odplata, Hotel Transylvánie

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáct let poté, co dal ajťák Honza pod vedením režiséra Tomáše Vorla vale Praze a vydal se na Cestu z města, se vydává ještě dál od civilizace - na Cestu do lesa. Diváckou cenu deníku Právo získal na letošním karlovarském festivalu belgický snímek Hasta la vista!, který rozesmál a dojal zároveň. Filmový mág Luc Besson a scenárista Robert Mark Kamen napsali po úspěchu filmu 96 hodin pokračování s podtitulem Odplata. Nejslavnější světové příšery se sešly ve filmu Hotel Transylvánie.

Upoutávka na film Cesta do lesa (v kinech od 04.10.2012) Video: Aerofilms

 
Článek

Cesta do lesa

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

Honza Marák pracuje jako pomocný lesní dělník, jeho žena Markéta je lidová léčitelka, v jejímž receptáři hrají prim houbičky, po jejichž požití je svět barevnější a starosti i bolesti vzdálenější. Ale ne každý, kdo žije na venkově, má k lesu stejný vztah. Projeví se to i ve vztahu dvou mladých lidí, adjunkta Ludvy a Marákovy dcery Anyny.

Cesta do lesa, ČR 2012, 110 min., režie: Tomáš Vorel, hrají: Tomáš Vorel jr., Anna Linhartová, Tomáš Hanák, Barbora Schlesinger Nimcová, Jiří Schmitzer, Eva Holubová, Bolek Polívka a další.

Hasta la vista!

Foto: AČFK

Filmové premiéry

Tři mladíci po dvacítce, Philip, Lars a Jozeph, milují víno a ženy. Jenže jsou stále panicové. Pod záminkou ochutnávání vína se vydají do Špa­nělska s vidinou prvních sexuálních zážitků. Zastavit je nemůže ani jejich handicap: jeden je slepý, druhý na vozíku a třetí zcela ochrnutý.

Upoutávka na film Hasta la vista! (v kinech od 04.10.2012)Video: AČFK

Snímek je volně inspirován skutečností: ochrnutý muž Asta Philpot se stal propagátorem práva handicapovaných lidí na sex, byť placený.

Hasta la vista!, Belgie 2011, tragikomedie, 115 minut, režie: Geoffrey Enthoven, hrají: Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schrijver, Tom Audenaert, Isabelle de Hertoghová a další.

96 hodin: Odplata

Foto: Bioscop

Filmové premiéry

Liam Neeson opět v roli bývalého agenta CIA Bryana Millse. Před dvěma lety v Paříži nemilosrdně pozabíjel gang obchodníků s bílým masem, aby zachránil svou unesenou dceru, nyní ho na výletě v Istanbulu překvapí návštěva. Přijíždí bývalá žena Lenore i dcera Kim. Jenže co by to bylo za dovolenou, kdyby ji nenarušili darebáci: Lenore je přímo před Bryanovými zraky unesena, Kim se snaží uniknout a Bryanovi začíná závod s časem.

Upoutávka na film 96 hodin: Odplata (v kinech od 04.10.2012)Video: Bioscop

96 hodin: Odplata, Francie 2012, akční/drama, 98 min., režie: Olivier Megaton, hrají: Liam Neeson, Maggie Graceová, Famke Jansenová a další.

Hotel Transylvánie

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Drákula, Frankenstein, Vlkodlak, Neviditelný muž a Mumie se sešli v jednom filmu, abychom konečně pochopili, že v soukromí jsou stejní jako ostatní, mají své problémy, od kterých si občas potřebují odpočinout…

Upoutávka na film Hotel Transylvánie (v kinech od 04.10.2012)Video: Falcon

Drákula proto provozuje podnik Hotel Transylvánie, kde mohou být sami, protože sem žádný člověk nevkročil již od roku 1898.

Jenže Drákula má starosti – jeho dceři Mavis bude brzy 118 let, což je příšeří puberta, a Drákulu děsí představa, že se mu odcizí.

Hotel Transylvánie, USA 2012, animovaný, 91 min., režie: Genndy Tartakovsky, v českém znění: Petr Rychlý, Lucie Vondráčková, Ondřej Brzobohatý a další.

Karel Reisz, ten filmový život

Foto: Cinemart

Filmové premiéry

Film zachycuje zajímavý osobní i pracovní příběh muže, který si odnesl ze svého dětství v Ostravě a Československu vklad pro založení Free Cinema a anglické Nové vlny.

Karel Reisz se proslavil filmy jako např. Maminka to nedovolí (1955), My jsme hoši z Lambethu (1958), V sobotu večer, v neděli ráno (1960), Ten sportovní život (1963) (jako producent), Morgan – případ zralý k léčení (1966), Isadora (1968), Francouzova milenka (1981) a stal se významnou postavou světového filmu.

Upoutávka na film Karel Reisz, ten filmový život (v kinech od 04.10.2012) Video: CinemArt

Karel Reisz, ten filmový život, ČR 2012, dokument, 90 min., režie: Petra Všelichová

Tambyless

Foto: CInema glok

Filmové premiéry

Osmnáctiletý mladistvý delikvent se po propuštění vrací zpět k rodičům domů. Místní obyvatelé vesnice však pociťují nespravedlnost, nedostatečný trest, nezapomněli, co se zde před lety stalo. Jeho začleňování do „normálního“ života se rozhodl zdokumentovat ambiciózní filmař, který jej nutí k převzetí odpovědnosti. Film se promítal na letošním festivalu v Cannes v sekci studentských filmů Cinéfondation.

Upoutávka na film Tambylles (v kinech od 04.10.2012) Video: Cinema Glok

Tambyless, ČR 2012, 58 min., režie: Michal Hogenauer, hrají: Ivan Říha, Anna-Marie Maxera, Lucie Trmíková, Petr Gabaj, Jan Šantroch, Tomáš Turek, Lenka Andelová, Richard Trsťan, Tomáš Zákravský, Ivana Šumová a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám