Hlavní obsah

Podzimní United Islands: elektronika, hip-hop a reggae

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimním klubovým programem navazují na léto pořadatelé festivalu United Islands. Do Prahy přivezou například world music Jamaram, hip-hopové duo Benito und Kestin a elektroniku Gudrun Von Laxenburg.

Foto: United Islands

Skupina Jamaram

Článek

Divoká směska world music, kde se prolíná ska, reggae, balkánské dechovky, latino, afro, folk i hip-hop, to je Jamaram, založený v německém Mnichově roku 2000. Od té doby odehráli asi tisíc koncertů v různých zemích a vydali alba Kalahassi, Ookuchaka, Shout It From The Rooftops, Jameleon, Jamaram in Dub a DVD Jam The World. Jejich nejnovějším počinem je CD La Famille.

Přijímají prvky mnoha kultur, což se projevuje i ve zpěvu, který probíhá v několika jazycích. Devítičlenná skupina disponuje silnou dechovou sekcí a k opepření svých převážně tanečních rytmů používá různé perkuse. Zahrají 14. listopadu v pražském Popocafépetlu.

Duo Benito und Kestin, které vystoupí 24. října v Cross klubu, je s Jamaram trochu hudebně příbuzné, produkuje reggae a hip hop.

Ulítlá elektronická partička z Vídně Gudrun Von Laxenburg zahraje 27. září v klubu Chapeau Rouge. Svou tvorbu označují za techno-punk a na rakouské nezávislé scéně slaví řadu úspěchů.

Desátého listopadu chystají United Islands party Vinyl United (YES Club). Talentovaný britský DJ a bubeník Jon Kennedy, který projezdil se svou hudbou celý svět, se představí v pražském Yes Clubu po boku Miss B, Mersiho a Tuca.

Reklama

Výběr článků

Načítám