Hlavní obsah

Na pop-operní Il Divo chce zajít i Gott

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvartet Il Divo, který spojuje pop a operu, vystoupí 13. září v pražské O2 Aréně. Podle pořadatelů se chystá přijít i zpěvák Karel Gott, který se počítá k fanouškům této uhlazené čtveřice přednášející romantické melodie.

Foto: Sony Music

Il Divo

Článek

„Mám doma všechna jejich alba a DVD se záznamy jejich koncertů v Los Angeles, Barceloně a Londýně. V diáři už mám jejich koncert dávno poznamenaný a moc se na něj těším,“ uvedl Gott.

„Ač se to na první pohled nezdá, lidé a zvláště ženy chtějí i v přetechnizovaném a uspěchaném 21. století poslouchat velké hlasy a silné, klenuté, dobře vystavěné melodie. A přesně tohle jim mezinárodní nadžánrový mužský vokální kvartet dává,“ vysvětluje si fenomenální úspěch Il Divo Karel Gott, kterého s touto skupinou pojí i podobný hudební vkus.

Il Divo jsou dílem hudebního manažera a producenta Simona Cowella, známého jako nelítostného porotce ze soutěže American Idol (u nás Superstar). Jeho záměrem bylo sestavit čtveřici z mladých a dobře vypadajících operních pěvců, kteří by přitáhli davy. Výsledkem je skupina, kterou tvoří španělský barytonista Carlos Marín, americký tenorista David Miller, švýcarský tenorista Urs Bühler a francouzský popový zpěvák Sébastien Izambard.

Vstupenky na koncert ještě stále jsou. Ceny se pohybují od 1090 – 1990 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám