Hlavní obsah

Filmové premiéry - Váňa, Expendables: Postradatelní 2, Norman a duchové

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portrét legendárního žokeje nazvaný prostě Váňa je nahlédnutím do jeho života a myšlení i do jezdeckého sportu. Po úspěchu prvního dílu se největší akční hrdinové opět vracejí společně na plátna kin ve filmu Expendables: Postradatelní 2. Tentokrát jsou vyzbrojeni nejen ničivou municí, ale i posilou v podobě dalších hvězdných jmen. Animovanému hrdinovi filmu Norman a duchové je jedenáct let a má zvláštní schopnost: vidí duchy a umí se s nimi domluvit.

Upoutávka k filmu Váňa (v kinech od 06.09.2012)Video: Falcon

 
Článek

Váňa

Foto: Falcon

Filmové premiéry

S osmi vítězstvími ve Velké pardubické a s mnoha dalšími jezdeckými a trenérskými úspěchy je Josef Váňa největší postavou českého dostihového sportu. V dětství jezdil na všem, na čem se jezdit dalo – na kozách, krávách, koních a dokonce i na prasatech. Svůj první dostih absolvoval v roce1979 na klisně Kalině, se kterou také získal své první vítězství. Prvního vítězství ve Velké pardubické se dočkal v roce 1987 v sedle legendárního Železníka. S ním dokázal zvítězit ještě třikrát, páté vítězství si připsal v sedle Vronského a šesté a sedmé v sedle Tiumena. Přežil klinickou smrt, měl pětkrát otřes mozku, zlomená všechna žebra a spousty dalších kostí. Navzdory tomu i faktu, že 20. října oslaví šedesátiny, nevylučuje účast v letošní velké pardubické.

Váňa, ČR 2012, dokumentární, 75 min., režie: Jakub Wagner.

Expendables: Postradatelní 2

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Stará známá banda Postradatelných se dává opět dohromady poté, co je tajný agent CIA Church  povolá, aby jim zadal zdánlivě jednoduchou zakázku. Jenže ačkoliv úkol vypadá jednoduše, samotná akce se příliš nevydaří a jeden člen Postradatelných během ní dokonce zemře - dost nepěknou smrtí. Jeho parťáci se ho rozhodnou pomstít přímo na místě, tedy na nepřátelském území, kde mají pouze mizivou šanci na úspěch.

Upoutávka k filmu Postradatelní 2 (v kinech od 06.09.2012)Video: Bontonfilm

Postradatelným se podaří rozpoutat peklo na zemi, na které se mimochodem válí i pět tun čistého plutonia, které by naši planetu hravě vychýlilo z osy. Tuhle třaskavou směs musí zajistit dřív, než bude pozdě.

Expendables: Postradatelní 2, USA  2012, akční, dobrodružný, 103 min., režie: Simon West, hrají: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Chuck Norris, Terry Crews, Randy Couture, Liam Hemsworth, Scott Adkins, Yu Nan, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger a další.

Norman a duchové

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Kdo zachrání malé ospalé městečko, když ho přepadne horda zombíků? Neohrožený hrdina se jmenuje Norman. Je mu jedenáct, ujíždí na hororech a rád si povídá s mrtvou babičkou. Má totiž schopnost vidět duchy a umí se s nimi na lecčems dohodnout. Což se právě teď může náramně hodit.

Upoutávka k filmu Norman a duchové (v kinech od 06.09.2012)Video: Bontonfilm

Než se ale Norman postaví do čela místního odboje proti živým mrtvým, bude muset leccos skousnout. Rodiče ho nechápou, starší sestra jím pohrdá, spolužáci ho šikanují nebo ignorují a jediný, s kým vychází, je tlusťoch Neil, s nímž taky nikdo jiný nekamarádí. Pak mu ale podivínský strýc prozradí, že městečko co nevidět stihne pradávná kletba a že právě on ji může díky svým záhrobním komunikačním schopnostem zastavit.

Norman a duchové, USA  2012, animovaná komedie, 93 min., režie: Chris Butler, Sam Fell, v českém znění: Jiří Köhler, Martin Draxler, Otakar Brousek ml., Michal Holán, Terezie Taberyová  

Reklama

Výběr článků

Načítám