Hlavní obsah

Divadlo Rokoko si troufá na kult jménem Kancl

Novinky, Stanislav Dvořák

Už 10. listopadu se dočkáme Kanclu v divadle. Tento britský televizní fenomén z pera Rickyho Gervaise, který později slavil obrovský úspěch i v Americe a natáčí se dodnes, dostává právě novou podobu v Divadle Rokoko v Praze.

Foto: Barbara Janů

První čtená zkouška Kanclu v divadle

Článek

„V pondělí 27. srpna se sešli na první čtené zkoušce. V hlavní roli se představí Vasil Fridrich, v dalších rolích pak Jiří Hána, Zbigniew Kalina, Henrieta Hornáčková, Veronika Janků, Stanislav Lehký, Robert Hájek, Radim Kalvoda, Lenka Zbranková a Jaroslav Vlach,“ uvedla Tereza Mrzenová za Městská divadla pražská.

Komedie bude mít premiéru 10. listopadu v Divadle Rokoko. Překladu a jevištní úpravy se ujali Jiří Janků a Petr Svojtka, kteří vycházejí hlavně z první série seriálu Kancl. Svojtka působí jako spoluautor divadelních textů i režisér a od devadesátých let pracoval na mnoha českých scénách, ve Východočeském divadle v Pardubicích, v Divadle F. X. Šaldy v Liberci, v Městském divadle ve Zlíně, v Divadle J. K. Tyla v Plzni i v Praze v Divadle na Vinohradech. Roku 2006 nastoupil jako umělecký šéf Městských divadel pražských, kde působí také jako režisér (Hráči, Lakomá Barka, Monty Pythonův létající kabaret, Peer Gynt či Postřižiny). Naposledy pro divadlo upravil film Woodyho Allena Sex noci svatojánské.

Kdo seriál Kancl viděl, jistě si vybaví hutnou atmosféru v kanceláři, kde vládne úchylně familiární vedoucí pobočky a jeho tupé vtipy, kterým se někteří usmívají ze slušnosti. Jedna dokonale trapná situace střídá druhou, pomluvy a poplašné zprávy se šíří rychlostí blesku. Prostě život v "kanclu".

Britský seriál psali původně Ricky Gervais a Stephen Merchant. Gervais hrál vedoucího pobočky a velmi se touto rolí proslavil. Jako herec se pak posunul k celovečerním snímkům Umění lhát nebo Cemetery Junction.

Následovala americká verze, kde v hlavní roli exceluje slavný komik Steve Carrell. Producenti seriálu nedávno uvedli, že v roce 2013 s natáčením skončí, ne kvůli nízkému zájmu, ale kvůli tomu, že se hodně zásadních herců po letech rozhodlo odejít a věnovat se jiným projektům. Slibují, že v poslední sezóně Kanclu uvidíme návrat několika známých tváří, ale není jisté, že se vrátí právě Steve Carrell, který má spoustu nabídek z Hollywoodu a navíc se chce věnovat rodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám