Hlavní obsah

Ninu Simone bude hrát Zoe Saldanaová

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka Zoe Saldanaová ztvární v chystaném životopisném snímku Nina legendární jazzovou zpěvačku Ninu Simone. Režisérkou filmu bude Cythie Mortová, která také napsala scénář. V minulosti se hovořilo o tom, že by si hlavní roli mohla zahrát zpěvačka Mary J. Blige. Ta nakonec z realizace vycouvala.

Foto: Profimedia.cz

Nina Simone v roce 1959

Článek

Příběh bude sledovat zpěvaččinu cestu za slávou a její vztah s asistentem Cliftonem Hendersonem. Toho ztvární anglický herec David Oyelowo. Natáčet se začne 16. října v Los Angeles.

Čtyřiatřicetiletá Zoe je známá především z filmů Terminál (2004), Úhel pohledu (2008), Star Trek (2009), Avatar (2009), Parchanti (2010), Gangsteři (2010), Colombiana (2011) či The Words (2012), který bude mít v amerických kinech premiéru začátkem září a u nás 20. září.

Měla by se také objevit ve dvou dalších pokračováních snímku Avatar. Premiéra prvního z nich je naplánována na rok 2015. Příští rok bude natáčet další díl Star Treku.

Reklama

Výběr článků

Načítám