Hlavní obsah

Filmové premiéry - Příběh z periferie, Nedotknutelní, Prometheus a Bajkonur

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že nic netrvá věčně a člověk chce vždy nejvíc to, co nemá, je hudební film Příběh z periferie režiséra Karla Hřiba. Hitem francouzských kin byl loni film Nedotknutelní. Dávný film Vetřelec inspiroval Ridleyho Scotta k natočení nového akčního snímku Prometheus. O lásce na dosah vesmíru vypráví film Bajkonur.

Upoutávka na film Příběh z periferie (v kinech od 07.06.2012)Video: D-cinema

 
Článek

Příběh z periferie

Foto: D-Cinema

Filmové premiéry

Radka a Honza vyrůstají na sídlišti v Uherském Brodě a prožívají první lásku. Ta se jim ale vlivem různých okolností nakonec rozpadne a Radka se náhodou dostane k místní rockové kapele, kde se sblíží se zpěvákem Petrem. Brzy ale pochopí, že u rockera nebude nikdy na prvním místě, a začne si uvědomovat, že její první vztah byl jediný opravdu plnohodnotný.

Pomalu jí dochází, že život není o ideálech, a pokouší se všechno vrátit a získat Honzu zpět. Autory hudby jsou Ladislav Výmola, Martin Čech a skupina Praetorian.

Příběh z periferie, ČR 2012, hudební, režie: Karel Hřib, hrají: Soňa Černá, Martin Čech, Ladislav Výmola a další.

Nedotknutelní

Foto: HCE

Filmové premiéry

Komedie o dvou mužích, kteří by se za normálních okolností nikdy nesetkali. Jenže okolnosti nejsou normální: Philippe je bohatý aristokrat, ale je od krku dolů ochrnutý, a proto hledá opatrovníka. Driss je mladý a zdravý, jenže jenže chudý, nedávno ho pustili z kriminálu.

Upoutávka na film Nedotknutelní (v kinech od 07.06.2012) Video: H.C.E.

Ačkoliv na první pohled se to zdá být vyloučeno, Philippe Drisse najme a postupně se z jejich vztahu stane zvláštní přátelství, díky kterému se oba dozvědí leccos podstatného o sobě.

Nedotknutelní, Francie 2011, komedie 112 min., režie: Eric Toledano a Olivier Nakache, hrají: Francois Cluzet, Omar Sy a další.

Prometheus

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Dva mladí, úspěšní archeologové Elisabeth Shaw a Charlie Holloway objevili na různých místech Země několik jeskynních piktogramů z dávných civilizací a postupně se jim podařilo rozkrýt, že všechny poukazují na jedno jediné místo ve vzdáleném vesmíru.

Upoutávka na film Prometheus (v kinech od 07.06.2012)Video: Bontonfilm

S týmem dalších badatelů se tak na palubě kosmické lodi Prometheus vydávají na cestu, na jejímž konci chtějí nalézt odpovědi na nejzákladnější a nejniternější otázky lidského bytí.

Prométheus, USA 2012, akční sci-fi, 124 min., režie: Ridley Scott, hrají: Noomi Rapace, Logan Marshall-Green, Charlize Theronová, Michael Fassbender, Guy Pearce, Idris Elba, Sean Hartus a další.

Bajkonur

Foto: FilmEurope

Filmové premiéry

Nepsaný zákon kazašských stepí praví, že „cokoliv spadne z nebe, si můžete nechat.“ Zákon náruživě dodržují i obyvateli malé vesnice, kteří sbírají vesmírné trosky, které spadnou dolů z blízké vesmírné stanice Bajkonur. Posledními dvěma mladými členy vesnice jsou radiový operátor Iskander, známý jako Gagarin, a rázná Nazira.

Upoutávka na film Bajkonur (v kinech od 07.06.2012) Video: Film Europe

Zatímco se Nazira snaží svým nekonvenčním chováním dát Iskanderovi najevo, že ho miluje, Iskander je evidentně zblázněný nejen do Bajkonuru a rozlehlého vesmíru, ale také do krásné Francouzsky Julie Mahé, jejíž cestu ke hvězdám sledují televizní kamery…

Bajkonur, Kazachstán/Německo/Rusko 2011, komedie, 94min., režie: Veit Helmer, Alexander Asochakov, Marie de Villepinová, Sitora Farmonova a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám