Hlavní obsah

Filmové premiéry - Diktátor, Líbáš jako ďábel, Ahoj! Jak se máš?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden mají v Česku premiéru jen tři tituly. Sacha Baron Cohen přichází s další ostrou komedií Diktátor, poněkud slabší je česká komedie Líbáš jako bůh. Vztahové drama nabízí film Ahoj! Jak se máš?

Upoutávka na film Diktátor (v kinech od 17.05.2012)Video: Bontonfilm

 
Článek

Diktátor

Foto: Bontonfilm

Diktátor s pěstěným vousem

Jmenuje se Aladdin a od smrti Kim Čong Ila je považován za posledního mohykána mezi diktátory. Komik a mystifikátor Sacha Baron Cohen si po kazašském Boratovi a rakouském Brunovi navlékl mužný plnovous a spolu s ním masku neomezeného vládce zemičky jménem Wadiya, kterou chce ze všech sil zachránit před demokracií. Takového borce by chtěl mít za svého prezidenta každý.

Líbáš jako ďábel

Upoutávka na film Líbáš jako ďábel (v kinech od 17. 05. 2012)Video: Falcon

Helenin bývalý manžel, úspěšný spisovatel Karel se sice konečně odstěhoval ze společné domácnosti, může žít naplno svůj život svůdníka, ale začíná zjišťovat, že mu cosi chybí. Na Františkovu exmanželku Bohunu, energickou dámu, zvyklou vše řídit, pak situace dopadá ještě tíživěji. Oba hledají cesty, jak Františka a Helenu znovu získat pro sebe. František s Helenou zvolí z nastalé situace jediné rozumné východisko – rozhodnou se být chvíli sami a daleko, a tak vyrážejí na romantickou exotickou dovolenou do Maroka.

Českou komedii natočila Marie Poledňáková.

Ahoj! Jak se máš?

Upoutávka na film Ahoj! Jak se máš? (v kinech od 17. 05. 2012)Video: Film Europe

Protagonisty brilantně vystavěného a neobyčejně duchaplného příběhu jsou manželé Gabriel a Gabriela, on hudebník, ona majitelka čistírny oděvů. Během dvacetiletého soužití se z jejich vztahu dávno vytratilo veškeré jiskření, a oběma tak chybí už jen krůček k tomu, aby podlehli mámivému kouzlu internetového chatování. Po několika nocích strávených online komunikací s cizincem, se oba zamilují – neví však, že v podstatě komunikují jeden s druhým. Vášnivá přitažlivost k neznámé osobě se mísí s pocity viny vůči jejich podváděnému partnerovi.

Ještě více zmatený je jejich syn Vladimír, teenager s velmi aktivním sexuálním životem, když zjistí, že jeho rodiče flirtují po síti. Virtuální svět je přitažlivý, ale skutečné setkání obou milenců je nevyhnutelné…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám