Hlavní obsah

Při nehodě na D8 zemřela zpěvačka Pavla Kapitánová

– PRAHA

Při nedělní nehodě na dálnici D8 zemřela zpěvačka Pavla Kapitánová. V pondělí to potvrdil její kolega Aleš Brichta. Zpěvačka se vracela z koncertu. Spolu s ní zahynula také její kamarádka Dáša, řekl klavírista Jakub Zahradník, který s Kapitánovou spolupracoval.

Článek

Nehoda dvou osobních vozů a dodávky se stala v noci na 13,5. kilometru dálnice ve směru na Prahu. Kapitánovou a její přítelkyni vymrštil náraz až do pole u silnice. Zdravotníci ošetřili i několik dalších lidí. [celá zpráva]

Rodačka z Teplic studovala zpěv na pražské Konzervatoři Jaroslava Ježka. Od roku 1987 zpívala v tanečních orchestrech, se skupinami GIOM a Backet a v Jazz Standard Plzeň. V letech 1994 až 2003 účinkovala v muzikálech Jesus Christ Superstar, Vlasy, Rusalka a Johanka z Arku.

Její debutové album Nevěřím vyšlo v roce 1996, jeho producentem byl Aleš Brichta. "Natočili jsem spolu dvě desky. Znali jsme se dost dobře," uvedl zarmoucený Brichta.

Kapitánová v minulosti zpívala také se skupinou Krutnava. Natočila s ní album Písničky veselý o smutným životě. V posledních třech letech vystupovala se skupinou The Fastbirds, v koncertní verzi muzikálu Vlasy. Se Zahradníkem se věnovala autorské tvorbě šansonově bluesových recitálů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám