Hlavní obsah

Zubař v Plzni vrtal s 2,4 promile alkoholu v krvi

Právo, pab
PLZEŇ

Několik pacientů v plzeňské zubní ordinaci soukromého dentisty Karla Šotta zažilo ošetření od zubaře, který měl v krvi přes dvě promile alkoholu. Šestapadesátiletého zubaře už za to policisté obvinili z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Článek

Na opilého Šotta upozornil policisty anonymní telefonát. „Na tísňovou linku sdělil mužský hlas, že lékař ordinuje pod vlivem alkoholu. Oznámení jela na místo prověřit hlídka a zjistila, že zubař je skutečně v podnapilém stavu. Odvezla ho na odběr krve. Rozbor pak prokázal 2,4 promile alkoholu,“ řekl policista, který případ vyšetřuje.

Zubaři hrozí soud, který pro něho může skončit až ročním vězením a zákazem činnosti. V podnapilém stavu podle policistů ošetřil Šott šest pacientů v době mezi dvanáctou a půl pátou odpoledne. „Při výslechu všichni shodně uvedli, že si na lékaři ničeho nevšimli. Nestěžovali si ani na ošetření. Muž, který volal anonymně, nechtěl v případu jakkoliv figurovat a s policií nechtěl spolupracovat,“ uvedl dále vyšetřovatel.

Šott nebyl v pátek v ordinaci k zastižení, aby se mohl k obvinění vyjádřit. Při své výpovědi u vyšetřovatele popřel, že by konzumoval alkohol na pracovišti. Hájil se tím, že jde o zbytkový alkohol z předešlého večera, kdy slavil s přáteli.

Podle prezidenta České stomatologické komory Jiřího Pekárka jsou takové případy ojedinělé. „Jde skutečně jen o pár jedinců do roka. Samozřejmě po naší linii s nimi zahájíme disciplinární řízení, které může skončit od důtky až po vyloučení z komory,“ upřesnil Pekárek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám