Hlavní obsah

Ztracenou seniorku našli zaklíněnou do kořenů nad roklí u řeky Bečvy

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

O velkém štěstí může hovořit devětaosmdesátiletá seniorka, která se v půli týdne nevrátila z procházky kolem Rožnovské Bečvy na Valašsku. Po hodině pátrání ji objevili policisté nad strží zaklíněnou do kořenů stromu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„Pátrací akce v okolí Stříteže nad Bečvou se účastnilo několik policejních hlídek i služební psovodi. Seniorku z Rožnovska našli zdravou a pomohli ji dostat se do bezpečí,“ uvedl policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

O tom, že se seniorka, chodící ráda na procházky při cyklostezce kolem řeky Bečvy, ztratila, se policisté dozvěděli ve středu o půl šesté večer od její příbuzné. Do pátrání se ihned zapojilo několik policejních hlídek a s pátráním pomohli i služební psovodi.

„Po půl sedmé večer uslyšel jeden z pátrajících policistů slabý hlas ozývající se z dáli z nepřístupného terénu nad řekou. K místu se přesunuli policejní psovodi. Po dalších nekonečných minutách našel služební pes seniorku zaklíněnou v kořenech stromu nad roklí,“ přiblížil policejní mluvčí.

Policisté podle něj ženu vyprostili a z těžce přístupného terénu ji na vlastních zádech přenesli k nejbližší komunikaci. „Při nesení se policisté museli několikrát vystřídat,“ doplnil Malcharczik, který nejen seniorům doporučuje procházky po známých trasách.

„Vhodné je mít sebou nabitý mobilní telefon, nechodit sám a o svých záměrech informovat blízké. Důležité je nepřeceňovat své schopnosti,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám