Hlavní obsah

Zraněný turista na Břeclavsku zaměstnal záchranáře

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zprávou o zranění turisty v nepřístupném terénu u zříceniny hradu Děvičky na Pálavě u Pavlova na Břeclavsku začala v sobotu po sedmnácté hodině záchranná akce, která si vyžádala i nasazení vrtulníku.

Foto: JSDH Milovice, .

Záchrana turisty u Pavlova

Článek

„Na pokyn operačního střediska vzlétl z Brna policejní vrtulník s hasiči-leteckými záchranáři na palubě. Do akce byli vyslání také profesionální hasiči ze stanice Mikulov a jednotka dobrovolných hasičů z nedalekých Milovic. Před příletem leteckých záchranářů byl zraněný muž v péči posádky letecké záchranné služby,“ uvedl tiskový mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: JSDH Milovice, .

Záchrana turisty u Pavlova

„Hasič-letecký záchranář s pomocí palubního jeřábu zraněného muže vyzvedl na palubu a vrtulník jej transportoval na hřiště v Pavlově, kde si jej převzala další posádka zdravotnických záchranářů,“ dodal.

Slovenská rodina se vrátila ze zahraničí, v karanténě ji ubytovali s infikovanými

Koronavirus

Všem zasahujícím se podle mluvčího podařil dobrý výkon. „Zásluhou výborné spolupráce zasahující posádky letecké záchranné služby, leteckých záchranářů hasičů a pozemních jednotek byl zraněný muž do hodiny od vyrozumění připravený k transportu z Pavlova do nemocnice,“ zdůraznil Mikoška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám