Hlavní obsah

Zraněná houbařka uvízla nad přehradou v Beskydech

Právo, Novinky, hon, kub
Morávka

Zraněnou houbařku hledali v pátek záchranáři v náročném terénu v Beskydech. Žena uklouzla v prudkém kopci nad vodní nádrží Morávka a kvůli zraněnému kotníku se nemohla hýbat. S transportem pomohli hasiči i turisté.

Foto: Mapy.cz

Terén kolem vodní nádrže Morávka

Článek

Žena se dostala do potíží kolem poledne. „Dvě jednotky hasičů se zapojily do záchrany plnoštíhlé houbařky středního věku, která uklouzla na prudkém kopci nad vodní nádrží Morávka,” sdělil mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Pro přivolanou jednotku s těžkou výstrojí byl podle něj náročný už jen výšlap po velmi prudkém kopci. „V desetičlenné záchranné skupině bylo šest hasičů a čtyři turisté či houbaři,” upřesnil.

Poté, co hasiči ženu ošetřili, připravili transport. „Bezmála 200 metrů dolů po poměrně kluzkém lesním srázu s těžkým nákladem v plachtě bylo i pro trénované zachránce náročných a vysilujících. Šest hasičů se poctivě střídalo navzájem i se čtyřmi ochotnými civilisty. Ženu donesli společným úsilím a bez dalších zbytečných zranění až k silnici, kde si ji převzal tým záchranné služby,“ dodal Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám