Hlavní obsah

Zoufalý muž chtěl, aby ho policejní vyjednavač v sebeobraně zastřelil

Novinky, Petr Nový
Uherské Hradiště

Policistům na Uherskohradišťsku se podařilo zachránit život muži, který se rozhodl v úterý odpoledne spáchat sebevraždu. Vymyslel to tak, že zaútočí na ozbrojeného policejního vyjednavače a ten ho v sebeobraně zastřelí. Policisté mu plán překazili.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Zoufalý 44letý muž zavolal na tísňovou linku s tím, že sedí na posedu a chce se oběsit. Operační důstojník muže přepojil na vyjednavače, který s evidentně opilým mužem na pokraji psychických sil hovořil asi dvacet minut.

„Sebevrah souhlasil se setkáním. Položil si ale jednu nevšední podmínku: vyjednavač musí přijet se zbraní, ve které bude jeden náboj. Muž vymyslel plán, že vyjednavače napadne tak, že ho policista v sebeobraně zastřelí,“ řekla mluvčí policie Jana Bartíková.

Vyjednavač na místo ale nejel sám, neboť si policisté nebyli jisti, zda muž není ozbrojen. Na domluvené místo jeli před vyjednavačem kriminalisté, kteří muže našli a zadrželi. Žádnou zbraň u něj nenalezli.

„Muž měl s sebou připravené ocelové lanko, na kterém se podle všeho chtěl uškrtit. Psychicky vyčerpaného muže policisté odvezli k lékaři, který rozhodl o jeho dalším umístění v psychiatrické léčebně,“ doplnila Bartíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám