Hlavní obsah

Zneužil dítě, nešel do vazby, čin zopakoval

BROUMOV

Policisté a obyvatelé Broumova na Náchodsku stále nechápou rozhodnutí státního zástupce Rostislava Poledny. Ten nežádal vazbu pro 29leté muže, který oloupil a zneužil 14letého chlapce. Jakmile se dostal z cely předběžného zadržení, čin zopakoval na o půl roku mladším chlapci. Až potom státní zástupce navrhl vazbu. O případu informovala Česká televize.

Článek

Oba činy se odehrály na začátku září. V prvním muž 14letého chovance výchovného ústavu na útěku zatáhl do lesa, přivázal ho ke stromu, svlékl donaha a osahával. Při druhém, který se odehrál jen o devět dní později, si vybral ještě o půl roku mladší dítě.  Policie ho znovu zadržela a až potom skončil ve vazbě.

Státní zástupce televizi řekl, že po prvním napadení se neměl důvod obávat, že muž čin zopakuje. "Důvody vazby nebyly dány," uvedl s tím, že obviněný nebyl předtím za podobný čin stíhán či odsouzen.

Jeho postup ale nechápou policisté, kteří vazbu navrhovali. "Okamžitě jsme dali návrh na uvalení vazby, měli jsme obavy, že by mohl v trestné činnosti pokračovat," řekl Pavel Křivka, ředitel okresního ředitelství Policie v Náchodě. I místopředseda Krajského soudu v Hradci Králové Miroslav Veselský s postupem Poledny nesouhlasí, podle něj důvody k uvalení vazby byly.

"Lidé by byli pro tvrdší postup," řekl ČT bývalý starosta Broumova Zdeněk Streuber. "Nechápu to benevolenci," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám