Hlavní obsah

Znásilňoval mladší sestru, půjde na sedm let za mříže

– PLZEŇ
Právo, Svatava Hernanezová

Sedmiletý trest ve věznici s ostrahou uložil v úterý Krajský soud v Plzni nezaměstnanému Milanu Bečvářovi (26). Od roku 1996 do podzimu 2002 znásilňoval a zneužíval svoji o osm let mladší sestru. Kromě toho mu soud uložil také ambulantní sexuologickou a psychiatrickou léčbu.

Článek

Podle spisu bylo dívce osm roků, když na ní začal její vlastní bratr páchat sexuální násilí. V dětském pokojíčku v bytě ve Františkových Lázních, kde rodina bydlela, děvče přivazoval za ruce a nohy na posteli, pak ji bil a následně znásilňoval.

Žalovaný, který po celou dobu popíral svou vinu, se hájil tím, že si sestra vše vymyslela a byla navedená svým přítelem. "Chtěli mě dostat do vězení, aby získali byt po babičce, kde jsem hlášen k trvalému pobytu," tvrdil Bečvář.

Tomu ale soud neuvěřil. "Jediným přímým důkazem, že se obžalovaný dopustil trestného jednání, je výpověď jeho sestry. Ta opakovaně a stále stejně vypovídala v přípravném jednání a podrobně popsala trestné chování bratra během celého šestiletého období, kdy se ho dopouštěl," uvedl v odůvodnění rozsudku předseda senátu Tomáš Bouček.

"Důležitá byla i výpověď bývalé učitelky poškozené. Ta uvedla, že je to dívka ze sociálně zanedbané rodiny, uzavřená, nekomunikativní. Často prý na jejím těle pozorovala mnoho modřin na rukou a nohou," řekl dále v odůvodnění Bouček. Obžalovanému přitížil fakt, že dívku zneužíval dlouhodobě, a navíc od velmi nízkého věku.

Případ bude mít dohru u Vrchního soudu v Praze, neboť Bečvář se na místě odvolal.

Reklama

Výběr článků

Načítám