Hlavní obsah

Znásilnil pětiletého syna, půjde na osm let do vězení

– Hradec Králové
Právo, Jiří Bednář

Osm roků si pobude ve vězení 61letý muž z Německa, který minimálně dvakrát znásilnil svého pětiletého syna. Ve středu o tom rozhodl senát Krajského soudu v Hradci Králové. Obžalovanému přitom hrozil až dvanáctiletý trest.

Článek

Podle rozsudku hocha přiměl k tomu, aby se obnažil a pak s jeho a svým penisem prováděl různé sexuální praktiky.

Obžalovaný vinu odmítal, ale soudci uvěřili tomu, co chlapec vypověděl na policii, a také znaleckým posudkům. Podle nich si chlapec při popisování svých zážitků nevymýšlel. Soud na základě posudků navíc zpřísnil právní kvalifikaci skutku.

„Chlapec má vážné psychické následky a není vyloučeno, že přetrvají celý jeho život. Obžalovaný dosud nebyl trestán, ale vzhledem k tomu, že svému synovi, jenž nebyl vzhledem k nízkému věku schopen pochopit smysl jeho jednání, způsobil skutečně těžkou újmu, rozhodli jsme o trestu kolem poloviny zákonné sazby,“ řekl při odůvodnění verdiktu předseda senátu Jiří Vacek.

Soud také muži nařídil ústavní psychiatrickou léčbu. „Znalci konstatovali, že obžalovaný by byl bez léčení nebezpečný a hrozila by u něho recidiva,“ doplnil Vacek.

Žalobce Pavel Hochman je s rozsudkem spokojený a vzdal se práva na odvolání, ale odsouzený muž se po poradě se svým advokátem okamžitě odvolal. „Důkazů byla u soudu provedena celá řada, ale podle mého názoru ani jeden z nich nebyl bez poměrně zásadních vad,“ řekl obhájce obžalovaného Vít Burša.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám