Hlavní obsah

Zloději kovů mohli způsobit železniční neštěstí, policie je dopadla včas

Teplice

Teplické policii se podařilo na železnici do Ústím nad Labem dopadnout tlupu zlodějů kovů. Ti nezřídka s vidinou výdělku nezřídka odmontovávají části kolejiště a mohou tak způsobit železniční neštěstí.

Článek

„Dopadení byli převezeni na obvodní oddělení k podání vysvětlení, věc bude vedena jako přestupek a postoupena magistrátu, hrozí jim pokuta až do výše 15 tisíc korun,“ uvedl mluvčí teplické police Daniel Pavlík.

Vlaky v úseku, kde zloději kradli, jezdí rychlostí 40 km/h. Denně tudy projede na 66 spojů, které převezou přes čtyři tisíce lidí. Pokud by zloději poškodili koleje, neštěstí je na světě.

„Co by se mohlo stát? No, že by vlak mohl vypadnout a je to velké neštěstí,“ říká jeden z drážních dělníků, kteří na trati pracují. V tomto konkrétním případě se stalo, že pachatelé byli dopadeni, ale ve většině případů je tomu naopak. Městská policie proto vyzvala veřejnost, aby více spolupracovala a zavolala strážníky.

„To určitě, máme mnoho případů, kdy lidé zavolají, ale ve spoustě jiných jsou lidé lhostejní,“sdělil velitel Městské police v Teplicích Michal Chrdle. Díky rychlosti zásahu se pak totiž dá zabránit podobným činům a ochránit bezpečí cestujících na dráze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám