Hlavní obsah

Zloděj ukradl policistovi v Prostějově boty, ten si ho rychle našel

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Bagatelní krádež páru sportovních bot z chodby panelového domu v sídlišti Jana Zrzavého v Prostějově se zloději nevyplatila. Boty totiž patřily policistovi, který pachatele díky znalosti místních poměrů rychle našel. Policisté zjistili, že muž má krádeží na kontě mnohem více. Z policistových bot se dlouho neradoval – vyhodil je, protože mu byly malé.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Krádeže bot v paneláku se měl podezřelý dopustit v září, o případu informoval ve čtvrtek mluvčí policie František Kořínek.

„Policista působí v místně příslušném obvodním oddělení a pachatele s využitím místní a osobní znalosti sám vypátral. Ke krádeži obuvi v hodnotě 600 korun se podezřelý doznal. Uvedl, že si boty vyzkoušel, ale protože nebyly jeho velikosti, vyhodil je do odpadu,“ řekl Kořínek.

Zloděj s lupem si zavolal taxík, řidič ho odvezl na policii

Krimi

Policisté zjistili, že hlavní specializací 27letého recidivisty z Kroměříže jsou krádeže zboží v obchodech. Vyšetřují nyní tři takové jeho skutky, při dvou z nich byl zadržen ostrahou prodejen.

V minulosti byl zlodějíček za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen, v uplynulých dvou let si odseděl dva tresty v délce 12 a 10 měsíců.

Ve věci probíhá zkrácené přípravné řízení. V případě odsouzení hrozí podezřelému trest vězení od šesti měsíců do tří let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám