Hlavní obsah

Ženu našli po čtyřech letech, vrah ji zakopal v lese

Právo, Patrik Biskup
KLATOVY

Západočeským policistům se podařil husarský kousek. Po čtyřech letech rozluštili záhadu kolem zmizení jednatřicetileté Niny Černé z Kolince na Klatovsku. V pondělí objevili v lese nedaleko sousední obce kosterní ostatky, které patří hledané matce dvou nezletilých dětí. Den poté zatkli i podezřelého z vraždy.

Foto: Rudolf Karlík

Hasičský sbor Hostišová r.1938

Článek

Žena se ztratila na podzim roku 2000 a od té doby jako by se po ní slehla zem. Kostru policisté převezli do ústavu soudního lékařství. Bez ohledu na výsledky pitvy je zřejmé, že ženu někdo zabil. Tělo bylo totiž důkladně ukryté pod vrstvou kamení, větví a drnů.

"Žena zemřela násilnou smrtí. V úterý jsme zadrželi jejího manžela, kterého z vraždy podezříváme," řekl šéf západočeských kriminalistů František Krákora. Podle něho mezi oběma manželi panovaly delší dobu neshody, což zřejmě vyústilo v násilný čin.

Ostatky ženy nalezl na odlehlém, pustém místě v nepřístupném terénu speciálně cvičený pes na vyhledávání mrtvol. Že se jedná o pohřešovanou ženu potvrdila zubní expertíza. Zda bývalou servírku z obecní hospody skutečně zabil její manžel musejí detektivové pracně dokazovat. Zatčený muž totiž všechna obvinění popírá a neustále opakuje, že s vraždou nemá nic společného. Dokonce se dobrovolně podrobil i detektoru lži.

Předpokládali, že utekla

Starosta Kolince Antonín Chmelík byl tragickou tečkou za pátráním překvapen. "Nikdo z nás netušil, že to bude mít takový konec. Během těch čtyř let se pokaždé objevovaly zprávy, že žena byla viděna na různých místech. Utěšovali jsme rodinu, že se jí nic nestalo, že prostě někam utekla a vrátí se zpátky. Jako nejhorší variantu jsme počítali, že ji unesl pasák a že pro něho někde šlape. Ale vražda? To mě ani ve snu nenapadlo," uvedl starosta.

Podle něho policisté při pátrání po ženě nenechali nic náhodě. "Převrátili vesnici doslova vzhůru nohama. Hledali ji všude, třeba i v kanálech. Několik dní tu nepřetržitě kroužil vrtulník," dodal Chmelík. Od policie se zatím nic konkrétního nedozvěděl. "Až půjdu večer do hospody, určitě se o tom bude mluvit," uzavřel starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám